Wpis z mikrobloga

Jest w tym jakiś wyższy poziom s----------a umysłowego. Ludzie głosowali na PiS i nawoływali do głosowania na PiS, jako argument podawali chęć odsunięcia od władzy PO, które okradało i oszukiwało obywateli, z czym trudno polemizować. Jednak co mnie najbardziej rozbraja, to usprawiedliwianie każdej złej rzeczy, którą robi PiS tym, że PO robiło to samo.

#polityka #pis #po
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jaqqu7: Zastanawiam się, czy pod tym hasłem nie kryje się coś więcej. W sensie, dla ich wyborców to dobrazmiana, bo teraz dyma ich rząd, który wybrali sobie na dymającego, z poprzednim czuli się niekomfortowo. Idąc dalej tym tokiem myślenia, to można to przyrównać do patologicznych związków, w których żona/dziewczyna usprawiedliwia męża/chłopaka, który ją bije.
  • Odpowiedz
@plumkajacy_kalafior: Nie wiem po co wyskakujesz z tym Petru, ale zauważyłem, że już podczas wyborów, PiSowe trolle dostały wytyczne, żeby wszędzie wciskać teksty, mające zdyskredytować Petru i .Nowoczesną. Nie wnikam w to, nie głosowałem na niego, ale wydaje mi się to strasznie dziwne, nawet na PO nie było tyle szkalujących tekstów jak na Petru, który raczej nie był zagrożeniem dla PiS, chyba, że chodziło o zakłócenie symbiozy POPiS poprzez zabieranie
  • Odpowiedz