Wpis z mikrobloga

@michalec: i co jak będziesz chciał zarobić zakupy albo napic sie kawy na Piotrkowskiej to zaparkujesz w NCŁ i przejdziesz pieszo czy pojedziesz do manu gdzie jest miejsce i parking?
Po tym co napisales to sie dziwie, ze nie masz "rowerka" w avatarze.
@michalec: jak będziesz potrzebował sie dostać na rehabilitację albo do sądu i nie wiesz o której wyjdziesz to rozumiem ze z dzika rozkosza zapłacisz 31.5 za bilet całodzienny? zamiast 10zł jak było do 1 lutego ?
czy ubrany w garnitur z teczką i do tego zestresowany pojedziesz tramwajem czy moze weźmiesz kule pod pache i do tramwaju ?
@michalec: podnoszenie opłat rozwiązaniem wszystkich problemów. ja odbieram dziecko w przedszkolu staje na 10 minut a musze placic za pol godziny. To tez jest ok? Dla mnie nie ma zadnego uzasadnienia dla wprowadzonych od dzis podstref.
@michalec: czy napisałem cos do Ciebie obraźliwego? napisałem, ze nie każdy jest zdrowy i moze smigac, MPK, rowerem czy miec czas by iść pieszo. Łódź jest miastem starzejącym się, ograniczanie dojazdu do firm i usług będzie oznaczac wyprowadzkę firm i usług ze sródmieścia, jak umiera Piotrkowska i zyje tylko nocami gdzie balują to nie będzie tam nic.
@eRlak: @Cinos: Dobra, ale czy wy nie rozmawiacie przypadkiem o DEPTAKU? Czy ta akcja nie sugeruje, że są lepsze miejsca do zostawienia auta? Może pomysł z podnoszeniem opłat i jest kiepski, ale auta won z Pietryny. I nie jestem rowerzystą.
@Cinos: troche mnie poniosło i miałem na myśli dokładnie te strefy z mapki, tylko od części deptakowej. Jaki masz problem zostawić auto właśnie pod Galerią albo obok na manhattanie? Się jedzie na Pietrynę to po to, żeby iść na spacer i podziwiać. A nie podjechać pod samą knajpę, wypić kawę, wrócić i narzekać, że miasto #!$%@?...
nie mam problemu, tylko czemu galeria potrafi zrobić abonament za 123zł miesiecznie (mniej niz 1500 rocznie), a miasto robi abonament roczny za 2500zł ?
a w galerii dodatkowo zadaszony i nikt tam nie łazi nie trąca lusterek

pozatym jak kiedys się szło np wykupic wycieczkę czy iść do sklepu to troche słabo płacic 15zł za kilka godzin i sie stresować czy uda się zdążyć czy nie. Wczesniej bilet całodzienny 10zł, teraz 31.5...