Aktywne Wpisy
Bajo-Jajo +23
Dopóki ludzie nie będą mieć szacunku do cudzego mienia i nie nauczą się wysiadać tak, żeby nie obijać aut stojących obok, zmuszony jestem niestety tak parkować. Wiem, że to słabe i zachowuję się jak #!$%@?, ale wolę być #!$%@? niż mieć obite lub porysowane auto. Można hejtować.
Mega_Smieszek +340
W związku z tym mam do was pytania.
1. O ile broni wnioskować we Wro? Myślałem po 5 na typ (pistolet, karabin, strzelba)
2. Jaką szafę kupić? Jeśli chciałbym wnioskować po 5 na typ to czy muszę od razu mieć miejsce na wszystkie 15? Czy przy zużywaniu promes mogę powiększać swoje miejsce?
#pozwolenienabron #projektdedal #bron
@okniarz: s1, ja mam akurat novcana. Kolega ostatnio kupil ze stalpolu i jest bardzo fajna. Możesz wnioskowac o 20 a mieć miejsce na 1, nie jest to istotne. Ważne żebyś wszystkie sztuki które aktualnie posiadasz zmiescil w szafie.
@okniarz: kup sobie szafę z półkami na pistolety, a nie taką typowo myśliwską, gdzie jest miejsce tylko na broń długą.
Ja mam ISS Siegen 50070 i jest ok.
Oraz wystąp także o broń sportową do celu kolekcjonerskiego. Warto, zawsze to dodatkowe sztuki, no jesteś niezależny od PZSS.
Zamówiłem sobie też dodatkowe półki i teraz mam pięć.
@okniarz
Jedyne co musisz zrobić dodatkowo, to zapisać się do stowarzyszenia o charakterze kolekcjonerskim, np. Braterstwo we Wrocławiu (jest to stowarzyszenie kolegi @WolnoscRownoscBraterstwo), otrzymać zaświadczenie o członkostwie i odpis statutu. Pewnie zajmie to chwilę, ale moim zdaniem warto. Uniezależniasz się od PZSS, masz
W temacie szafy - wlasnie urzadzam mieszkanie i wcześniej zaopatrzylem się w szafę że stalpolu, nominalnie jest na 3 sztuki długiej i 3 krótkiej,