Aktywne Wpisy

Trixie +109
grzypAtomowy +91
w tym kraju nie ma parti dla człowieka z moimi poglądami. Z jednej strony jestem dosyć lewicowy obyczajowo, ale prawicowy gospodarczo z pewnymi wyjątkami
Z jednej strony nie obchodzi mnie kto z kim się rucha i w jakiej konfiguracji, jesli pięć kobiet i ośmiu mężczyzn chcą zawrzeć umowę cywilną o nazwie małzeństwo to mi to ryba. Jak sie kochaja #!$%@? z nimi.
Abrocja - jak ktoś chce droga wolna
Eutanazja- wyjście z
Z jednej strony nie obchodzi mnie kto z kim się rucha i w jakiej konfiguracji, jesli pięć kobiet i ośmiu mężczyzn chcą zawrzeć umowę cywilną o nazwie małzeństwo to mi to ryba. Jak sie kochaja #!$%@? z nimi.
Abrocja - jak ktoś chce droga wolna
Eutanazja- wyjście z

Na warsztat wrzuciłem stworzenie małego #cms, ale z myślą o łatwości przenoszenia, instalacji lub żeby wiedzieć które pliki powinny znaleźć się na git, zastanawiam się jak to ogarnąć. W efekcie chciałbym osiągnąć np. dodaję do composera framework, swój cms, composer install, konfiguracja i ma działać.
#webdev #webdevhelp #php
@vibro_vagins: Jeśli logikę biznesową będziesz trzymać zupełnie z dala od frameworka, to połowa już za tobą.
1. Postaraj się zapisać to, co robi Twoja aplikacja (pominąwszy rzeczy typu rejestracja, czy wysyłanie maili) w samodzielnych klasach zawierających dane i logikę
2. Operacje na powyższej domenie przeprowadzaj prostymi serwisami, które wykorzystują tylko pewnego rodzaju abstrakcje (repozytoria na przyklad przedstawiają tylko coś skąd pobierasz i zapisujesz, ale nie interesuje Cie, czy z tyłu jest mysql ,mongo, redis, czy plik)
2.5