Wpis z mikrobloga

Trump zaskoczył wszystkich i zrezygnował z udziału w debacie Fox News ze względu na to jak go potraktowano na pierwszej debacie i jego konflikcie z prezenterką Foxa, Megyn Kelly. Jest to ostatnia debata przed głosowaniem w Iowa, więc to raczej on miał najwięcej do stracenia. Ciekawe jak to rozwiążą, stacja pewnie straci kasę z reklam bo oglądalność będzie słabsza. Podobno Cruz zaproponował mu debatę 1 na 1, no, ale oczywiście, że Trump na to nie pójdzie bo tutaj też dużo mógłby stracić, a zyskałby tylko Cruz. No i Cruz to prawnik i mistrz Ameryki w debatowaniu z 1992 roku, zapisał się wtedy do Hall of Fame swojej uczelni. Więc w jeden na jeden by pewnie Donalda "zaorał". Więc kiedy główni kandydaci będą debatować Trump organizuje spotkanie z wyborcami na którym będzie zbierać kasę dla weteranów. W sondażach w Iowa Trump ma obecnie 33% poparcia, Cruz 26%, Rubio 11% i reszta poniżej 10%.

Co do demokratów to wg. ostatniego sondażu Bernie prowadzi w Iowa, chociaż różnice są bardzo małe. Sanders 49%, Clinton 44%, O'Malley 4%.Sanders prowadził już w kilku poprzednich sondażach, a później znowu Clinton wychodziła na prowadzenie więc pewnie do poniedziałku nic nie będzie wiadomo. Wszystko pewnie będzie zależało od frekwencji.

FiveThirtyEight wciąż prognozuje zwycięstwo Clinton, ale co do republikanów to jest remis po między Trumpem, a Cruzem.

#amerykawybiera2016 #feelthebern #berniesanders #trump #donaldtrump
K.....l - Trump zaskoczył wszystkich i zrezygnował z udziału w debacie Fox News ze wz...

źródło: comment_3vSoBLCwe4UaAw5BPnjn0tJhtCl4VsdN.jpg

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
@Kamill: Właśnie w myśl "great minds think alike" patrzyłem sobie na prognozy 538 w prawyborach i to jest jednak kosmos w porównaniu z resztą.

A co do Cruza i mistrzostwa w debatowaniu - może go widziałem ze słabymi przeciwnikami ale jakoś mega nie wypadał w poprzednich debatach...

Ciekawe jak wypadnie Trump jeżeli dostanie nominację. Bo na razie Republikanie go traktują lajtowo - demokraci mu tak nie popuszczą...
  • Odpowiedz
@Kamill: Debaty debatami. Wygra ten/ta którego namaszczą możni i masoni kontrolujący biznes, rynek mediów wciśnie bajkę. Według mnie ost.wolnym prezydentem był Kennedy J. Wiadomo jak skończył..
  • Odpowiedz