Wpis z mikrobloga

Wczorajsze PiwoWAR Battle #2 udane. Do tego MIŚ z beczki od Kopyra i Widawy - szkoda, że nieco za chłodny. Piękna barwa, wysycenie w sam raz. Z całą pewnością dobre piwo, przyjemnie się pije. Myślę, że w wyższej temperaturze byłoby jeszcze lepiej. Do tego Atak Chmielu i Oto Mata IPA z beczki #pinta #piwo #piwowarstwo
  • 10
@xerez: Ja nawet nie liczyłem na misia w butelce, chociaż wiem, że w przynajmniej jednym sklepie był. Szkoda, że z beczki poszło takie chłodne, bo nieco stłumiło to potencjalny czar Sybilli.
@Rajca: Oto Mate za to lubię bardziej schłodzoną, ale to dlatego, że ma nieco zalegającą goryczkę, która przy 2-3°C mniej już jest smaczniejsza, a sam aromat i tak nie jest bardzo intensywny, więc nieco większe schłodzenie imo nie szkodzi w szczególnych przypadkach.
@browarPL: Musiałem wyjść przed samymi wynikami, bo te się chyba nieco opóźniły. Stąd nie wiem jaki był stosunek głosów. Ale chyba poprzednio był większy rozrzut. @xerez: No jak już się rozpozna piwo to wtedy zrozumiała sprawa, że nikt nie będzie się bawił w temperaturę idealnie dobraną do stylu, Zamiast tego dobrze dobrać temperaturę idealną dla siebie ;) Stąd obu chłodnych PINT w żadnym razie nie żałuję, Atak z beczki nawet
@browarPL: Wiesz co, dla mnie zwycięskie piwo było lepsze - owszem, tylko w mojej ocenie to nie do końca było APA. Ale, może to takie tam moje gadanie. Co do startu, były już pewne namowy, ale pożyjemy, zobaczymy. Nie spieszę się z tym aż tak, bo wiem, że są obecnie rzeczy, które bardziej mnie absorbują.
@Rajca: @browarPL:

Też byłem na bitwie, APA Budexa wygrała zdecydowanie (bodajże 44 do 17), zresztą moim zdaniem zasłużenie. APA Piotra nie miała kompletnie aromatu, co ją dyskwalifikowało z miejsca, poza tym w smaku też coś niedobrego się tam działo. APA Budexa też nie zachwyciła, ale aromat był świetny :)

@Rajca zapisz się na kolejną edycję :) poza tym podaj mi na priv swojego maila to Ci wyślę zaproszenie do grupy