Wpis z mikrobloga

@janiepaniemaju: Nie wierz w to co piszą w internecie anonimowe źródła ( są fora tematyczne ) , weryfikuj, myśl. Podstawowa książka do Javy ma 600 stron i zawiera naprawdę podstawy i to jest najważniejsze podstawy + własne eksperymenty nie ważne na jakiej platformie.
  • Odpowiedz
@janiepaniemaju: I za to plus, nie ma głupich pytań. Jeżeli ktoś mówi Ci, że zadajesz głupie pytanie, zastanów się czemu. Prowokacja myślenia najlepszym motorem nauki. I nie zrażaj się, że ktoś Ci powie, że zadajesz idiotyczne pytania, tylko szukaj na nie odpowiedzi. Masz plusa. I brnij dalej w to co zamierzasz.
  • Odpowiedz
@Bartek_: Dziękuję za konstruktywne słowa na przyszłość. Dla sprostowania: nie jestem początkujący na rynku pracy jak - odniosłem wrażenie - założyłeś odnosząc się do mojej pierwszej wypowiedzi :) Mam paru klientów w branżach przemysłowych/budowlanych nie raz o dużym obszarze działania i interesując się ich potrzebami zauważyłem, że mogę częściowo zaradzić ich problemom (początkowo był sam android, ponieważ zarabiam na nim od strony graficznej - bo tym się zajmuję). Stąd wybór
  • Odpowiedz
@Bartek_: Uwierz że tyle razy p---------a, aż w końcu zrozumiałem że nie siłą lecz techniką. Domyślam się o do czego pijesz... z racji, że nie znam każdej gałęzi swojej branży czasem coś "podzlecam". I przychodzą te CV'ki...studenci ASP, wymagania finansowe, że budżet na projekt eksploduje...a prace takie, że może krytyk sztuki się by zachwycił (ja się tam nie znam, ja jestem rzemieślnikiem - nie artystą), ale z komercyjnego punktu widzenia
  • Odpowiedz
@GrabkaMan: Tak, z mojego punktu widzenia długo - ale tak precyzyjnie, to nie wiem który moment uznać za ten właściwy początek. A być może wcale jeszcze nie nadszedł ten moment, w którym mógłbym powiedzieć, że to co robię to "programowanie" ;)

@janiepaniemaju: A może masz aktualnie coś softwaredeveloperskiego do podwykonania, to moglibyśmy pogadać :)
  • Odpowiedz
@ppawel: a w jakich technologiach się specjalizujesz? Mam dwa tematy, ale żaden na już...z czego jeden mało ambitny (chodzi o modyfikacje Business Contact Manager od Microsoftu). Drugi temat, jeżeli dojdzie do skutku jest bardzo poważny (póki co poszedł wniosek do urzędu patentowego, dlatego wolę nie zdradzać szczegółów) i trudno ocenić kiedy ruszy, natomiast na 99%j będzie potrzebny zespół.
  • Odpowiedz