Wpis z mikrobloga

@Zircon: @SurowyOjciec: Cały klimat offa skończył się jak pousuwali rampy, chińczyki i zakazali picia własnego alko. Jedynie obszczane zaułki i chodnik pamiętający lata wojny pozostał.
  • Odpowiedz
pousuwali rampy, chińczyki i zakazali picia własnego alko

@epll: to akurat wpłynęło imho pozytywnie na to miejsce ;)
  • Odpowiedz
@kocham_jeze: Dla mnie i większości znajomych wręcz odwrotnie, i po remoncie Piotrkowska wreszcie wygląda reprezentacyjnie, są tłumy w lokalach, jest zwyczajnie przyjemniej i porządniej. Ba, nawet mój dziadek mieszkający przy Piotrkowskiej zawsze hejtujący inwestycje wszystkie ("bo po co to komu, ludzie jeść nie mają, pracy nie ma, niech fabryki buduja" itp ) po remoncie jest Piotrkowską zachwycony :P
  • Odpowiedz
@SurowyOjciec: Mnie to w sumie nie rusza. Chodziłem tam często jak off był rozwijającą się dziurą, bo przynajmniej było to ciekawe. Teraz praktycznie wcale tam nie bywam, bo ni to wenecja, ni hipsterski zaułek, ni ruina. Sklepo knajpy, nowoczesna restauracja (akurat Drukarnia jest spoko). W sumie takie nie wiadomo co.
  • Odpowiedz
@SurowyOjciec: smutku nie ma, Off pare lat i by się przejadł a tak to coś się dzieję. Jest wiele miejsc które mają potencjał być drugim offem np. WiMa czy Monopolis. Jedyny niezaprzeczalny plus offa jest jego lokalizacja.
  • Odpowiedz