Wpis z mikrobloga

Mireczki, potrzebuję porady.

Na chwilę obecną mój sportowy tydzień wygląda nastepujaco:
- poniedzialek: basen
- wtorek: piłka nożna
- sroda: basen
- czwartek: piłka nożna
- piatek: basen
- sobota: odpoczynek, w sezonie mecz piłki nożnej
- niedziela: j.w. (mecz albo w sobotę albo w niedzielę, jeden dzień w weekendzie mam zawsze wolny).
Wszystkie zajęcia (oprócz meczy, które są popołudniu) odbywają się wieczorem.

Chciałem włączyć do form ruchu trochę treningu siłowego, odkurzylem w piwnicy laweczke i hantle.
Jak radzicie poukładać tydzień, żeby było to wszystko z głową? Z basenu mogę zrezygnować/zmniejszyć ilość ewentualnie.

#mirkokoksy #silownia
  • 12
@NieNieNieNieSwissAccounts: jak na redukcje to wydaje mi się, że mozesz połączyć to w dzień basenu + wolne dni (oczywiście w założeniu, że wiesz jak wykonywać trening na redukcje....) i w odpowiednich odstępach czasowcyh ... tak abyś zdołał odpocząć przed kolejnym wysiłkiem.
@sierakus: No właśnie tak myślałem, żeby siłownię rano w dzień basenowy robić, ale jednak trochę się to kłóci, bo po treningu piłki nożnej raczej następnego dnia nie będę świeży... ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Co do redukcji - planowałem na początku połączyć 5x5 z jakimś kardio.
@NieNieNieNieSwissAccounts: okej, czyli celem jest redukcja - w Twojej diecie musi byc okolo 40-50 g tluszczy, 190g bialka, reszta to wegle. nie wchodz na deficyt, przy takim wysilku fizycznym szybko zakatujesz organizm. ustaw kalorie na zero a nawet na lekka nadwyzke i patrz co sie dzieje.

mysle, ze przy takim tygodniu split nie ma wiekszego sensu - lepsze efekty osiagniesz przez fbw/stronglifts chociaz na nogach skupialbym sie w piatek wieczorem/sobote rano
nie wchodz na deficyt, przy takim wysilku fizycznym szybko zakatujesz organizm.

@Karoleer: Zgadza się, zauważyłem że dieta "żryj połowę" się nie sprawdza.

treningi robilbym w sobote/niedziele - warto miec aktywnosc kazdego dnia. trzeci trening robilbym w srode i mysle ze przynajmniej na pierwszy miesiac to wystarczy.

Taki plan przyjmę.
Dzięki za udzieloną pomoc!