Wpis z mikrobloga

Mirki od #ubezpieczenia możecie mi doradzić?

W wymaganych dokumentach do likwidacji szkody zalania muszę dołączyć:

Oświadczenie o nieposiadaniu zawartego w innym zakładzie ubezpieczenia mienia, które uległo szkodznie oraz o nie zgłaszaniu tej szkody i nie pobraniu za nią odszkodowania.

Mój ubezpieczyciel to PZU i nie mogę znaleźć u nich takiego druku ubezpieczenia. Czy wystarczy napisane odręcznie i podpisane prze ze mnie?

#pytaniedoeksperta #kiciochpyta
  • 5
  • Odpowiedz
@Old_Postman: Wystarczy to olać, ja jestem ubezpiecozny w PZU + Benefia czy jakoś tak, szkodę związana z mieszkaniem zgłaszałem do PZU do Benefii nie i nie pisałem żadnych oświaczeń, poporstu szkode zgłosiłem do jednego uzbezpieczyciela, cały proces wypłaty odszkodowania bez problemu
  • Odpowiedz
@Old_Postman: Nie rozumiem, dlaczego nie można być w Polsce ubezpieczonym na mienie w 2ch lub więcej firmach i otrzymanie z obu świadczeń. Skoro chce wykonać umowę ubezpieczenia jakiś ubezpieczyciel, to niech płaci odszkodowanie. W mojej opinii to ubezpieczyciel powinien udowodnić, czy sprawa nie jest naruszeniem, lub wymuszeniem wypłaty odszkodowania. Z chęcią przyjęliby składki, jednak wypłata odszkodowania tylko od jednego ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@Old_Postman: Odręczne będzie wystarczające :) Olewać nie masz co, bo jak się uwezmą to będą wstrzymywać wypłatę dopóki nie dostaną kompletu dokumentów.
  • Odpowiedz