Wpis z mikrobloga

@makapakaninja:
kokos musi być odtłuszczony - ja zrobiłem na wiórkach i potem miałem duży problem z tłuszczem. Beztłuszczowych wiórek raczej nie otrzymasz, ale jest mąka kokosowa - możesz ją użyć podczas zacierania.
Artezan robił na płatkach kokosowych, ale w jaki sposób się pozbyli tłuszczu, to tego nie wiem
@makapakaninja:
mam kilka typów w jaki sposób dałoby się to przeprowadzić ;) więc może niekoniecznie tajemnica, ale też nie chcę sprzedawać niesprawdzonych sposobów.

Płatki drewniane? Do APA? Gdyby to dobrze grało, to na rynku byłoby takie piw... Oczywiście, zależy co chcesz uzyskać, ale na lekkim piwie dokładać nut drewnianych, kokosa i całej reszty od chmielu? Hm, ciekawe, wybór należy do Ciebie ;)