Aktywne Wpisy
Dzisiaj zdałem sobie sprawe, że pc jest co najwyżej do przeglądania neta i klikania w excel, a jak grać to tylko na konsoli. Sterowanie klawiaturą i myszką to najwiekszy archaizm jaki przetrwał do teraźniejszych czasów. Kupiłem Rtx 4060 i szkoda mi wywalonych 1300 zł bo za to mógłbym mieć ps5 z olx. Sorry pececiarze, ale dla mnie jestescie podludzmi którzy nie ogarniają oczywistych życiowych prawd, a konsolowcy to giga chady i sigmy

kornel-mir +360
#przegryw Ale sytuacja mnie dziś spotkała ,w nocnym autobusie oprócz mnie jechała grupa młodzieży (22-25lat) Jedna dziewczyna była wyraźnie nie przytomna a pozostali 3 lub 4 osoby próbowali ja cucić ,lecz bez żadnego efektu. Przyglądałem się temu z 3 przystanki aż w końcu postanowiłem zareagować bo jeden kretyn z tej grupy zaczął wlewać tej dziewczynie kole z puszki do ust. Podbiegłem i zapytałem co on wyprawia? Pouyczałem ,że nie powinien

https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/JavaScript/Closures
#angielski #programowanie #javascript #js
@mpmp-pmpm: Składnia składnią, ale ta konstrukcja jest potężna.
No bo popatrz - co to jest pochodna? Co to jest całka? Co to jest rodzina funkcji? Co to jest konstruktor? Albo szablon?
To wszystko można rozumieć na podstawowym poziomie jako funkcja zwracająca funkcję.
Powiedzmy, że masz w wielu miejscach w kodzie:
bool doSthXYZ(Database db, Parameters parameters) {
Transaction tx
A że mniej kodu zwykle (i w tym wypadku) = lepiej, to łatwo stwierdzić próbując dodać do tych 100 funkcji logowanie, albo autoryzację, albo inną dodatkową logikę. Kiedy masz 1 punkt wejścia to programowanie znacznie się upraszcza. Tak, można aspektami. Tylko po co, skoro to jest prostsze. A aspekty to
To jest kosmetyka, tak samo jak klasy to kosmetyka, i if/for/while to kosmetyka. Przecież wystarczy mov, sub, jnz a reszta to kosmetyka :)