Wpis z mikrobloga

Hej Mirki, z okazji moich nadchodzących urodzin robię imprezę z jedzeniem i zastanawiam się nad menu a konkretnie nad kanapką/burgerem z pulled porkiem. Chce wszystko zrobić sam, nie korzystać z gotowych rozwiązań. Dlatego już dzisiaj marynuje mięso, w sobotę od rana pieczenie wieprzowiny w 100', w sobotę rano zrobię sam bułeczki/bagietki z duszoną cebulą. No i najważniejsze, szukam inspiracji na dodatek do środka + dodatek na talerz. Niestety sam nie zrobię frytek smażonych w oleju, bo serwis dla 10 osób zająłby mi za dużo czasu. Nie chcę też skorzystać z mrożonych frytek wsadzonych do piekarnika, zastanawiam się co by można było podać na talerz obok kanapki/burgera w stylu amerykańskim...

Może pulled pork z konfiturą z czerwonej cebuli + rukola albo jarmuż, do tego na talerzu 1-2 pomidorek koktajlowy i coś...

p.s. do popicia postawię piwo AIPA zrobione przez mnie miesiąc temu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gotujzwykopem #gotujzmikroblogiem
  • 5
  • Odpowiedz
@niktinnynizja @gagit @Hank85: właśnie wróciłem z zakupów (auchan, makro) Kupiłem ziemniaczki i kukurydzę, ta druga obecna dopiero w makro pod postacią gotowaną, zapakowaną w worku ... zobaczę w sobotę jak po podgrzaniu będzie smakować, co do letniej dopiero zerwanej kolby nie miałbym wątpliwości, ale kto wie jak witaminy E wpływają na smak takiej pakowanej gotowanej kukurydzy.. Ale pomysły mega! Wrzucę fotę po wszystkim.
  • Odpowiedz
@castor_troi: Ostatnio jadłem burgera z pulled porkiem ale nie w wersji jebut mięso luzem tylko poszarpane mięso było uformowane w krążek foremką i jeszcze podsmażone na ogniu zeby się związało i miało chrupki spód. Jest z tym pewnie trochję yebania ale było mega smaczne. A jak ci się nie chce to kup/zrób chlebki pita i zaproponuj robione kebabsy :D
  • Odpowiedz