Wpis z mikrobloga

Myślicie, że Secret Paladin albo Face Hunter to najbardziej #!$%@? rodzaj decku? To chyba mało gracie przeciwko Reno Lockom...
Im trzeba zbić prawie 100 hp żeby ich wycisnąć. Przed chwilą zjechałem go do 7 hp, po czym wyleczył się do 30. Myślę sobie, dam radę. Mam przewagę na boardzie, a skoro ma Reno to znaczy, że nie ma pewnie jakiegoś uber combo. No to jedziemy. HP mu spada co turę. Czyszczę board z jego śmieci i dalej cisnę po twarzy. Kiedy mam go już w zasięgu ręki (w okolicy 10 hp) znowu się leczy - Brann Bronzebeard + Healbot. No rzesz #!$%@? mać... Ale ja się nie poddaję. Dalej go biję, hp mu spada, ale kiedy zaczynam znowu ściągać go do magicznego 10 hp, to oczywiście wyskakuje z Molten Giantem + jakimś innym dużym minionem i obowiązkowy Obrońca Anusa pomiędzy nich... Mnie się już karty pokończyły oczywiście, no bo przecież ile można razy można komuś zbić prawie 30 hp? Wychodzę... To jest dopiero rak...
#hearthstone #gorzkiezale #renolockcwel

• 13
@vdr: To kwestia rangi, na której się gra. Na wyższym poziomie typowe "face" talie to rzadkość, bo jednak aggro czy midrange mają lepsze osiągi. A Reno-Lock jest bardzo popularny, bo ma gigantyczne value w talii i dużo heala. Wiadomo, że jest to talia dużo trudniejsza i nie ma w tym nic złego, że jest mocna. A na niższych rangach są bardziej popularne tanie face/super aggro talie, bo wiadomo, że początkujący gracze
Ja do reno dorzucam 2 returny wiec jak karta podejdzie wyciagam z tego 60hp. Talia jak kolega mowil jest fajana jak sie nia gra bo absolutnie nie wyrzucasz wszystkiego jakleci. Polecam
@vdr:
no tylko że w reno masz 30 różnych kart co nieco osłabia deck, w przeciwieństwie do 14 dubli i np 2 legendarek
Reno jest ok, po prostu trzeba go zrzucić do pewnej wartości gdzie jeszcze będzie miał wątpliwości co do rzucania reno i później go zburstować. A po za tym nie zawsze te heale się da wyciągnąć szybko, combo drut nadal ma dobry matchup z reno

To nie jest poziom