Wpis z mikrobloga

Chciałem zostać #consolepeasants no i kupiłem - wybór padł na #xboxone Postanowiłem napisać o tym na mirko, bo kilka dni temu pytałem, co wybrać i wywiązała się dość długa dyskusja pod moim pytaniem.
Dlaczego kupiłem xbox zamiast #ps4 ? Przede wszystkim jakość oferty xbox live gold i jej przewaga nad ps+. Cała reszta to niewielkie różnice, łącznie z ceną, czy kartą graficzną. No i exy - chyba bardziej podchodzą mi te xboxowe.
Do xboxa mały zestaw, tj. drugi kontroler, fifa 16, assasins's creed Syndicate i Dying Lights. Żona wykazała się niebywałą wyrozumiałością ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Co mnie już wkurza? Głośne przyciski w kontrolerze ( ) W nocy to pikanie jest strasznie głośne, będę musiał przywyknąć.

W sumie jeszcze jedno kryterium było takie, że kontroler będę mógł wykorzystać w Wiedźminie na #pcmasterrace

Wołam uczestników wcześniejszej dyskusji.
@Re-volt: @wasilil: @grave: @ZetarXenil: @robertx: @Segr3gator: @norbw74: @orzel1987: @mlodyinaiwny: @3vildelta: @mOOd: @tedoka: @Saeglopur: @valdman:
  • 22
@Majku_: Przejdź się do jakiegoś marketu i sprawdź czy w innych padach również jest to pikanie. Grałem na xo i nic takiego nie miało miejsca, albo nie zwróciłem uwagi - może to tylko w Twoim padzie tak jest i idzie to naprawić :) Gratuluję dobrego wyboru
@mlodyinaiwny: była cała litania + i -, jakoś mało było tych plusów dotyczących ps4, na początku premiery x1 i ps4 inaczej sprawa wyglądała, aktualnie lepiej wypada x1.
Mam obie i dlatego też mogę porównać. Szkoda tylko, że sony tak spoczął na laurach, stabilność serwerów, ceny gier w promocji i za dostęp do psn, jakość gier z psn (indyki - chodzi o ps4), wysokie ceny gier z ps2, olanie kompatybilności wstecznej z
@Majku_: masz w necie mase porownan grafiki i roznice sa na prawde duze. Szczegolowy w xo sa gorzej oddane, ogolnie obraz jest lekko rozmyty i nieostry. Nie wiem co tu dyskutowac jak masz mase porownan xD aha zapomnialem grafika sie nie liczy?
@mlodyinaiwny: jak zechcę mieć świetną grafikę, to usiądę do pc i nie będę się pieprzył z konsolą, a wspomniałem wyżej, że kompa mam mocnego, więc nie narzekam. Grafika jest ważna, ale nie najważniejsza, a różnic między ps4 i xbox one nie ma aż tak wielkich, by klękać przed tą pierwszą. Na statycznych screenach można dopatrzyć się różnic, ale kiedy grasz w grę akcji/wyścigówkę, masz czas i ochotę na rozkminianie, czy AA
@mlodyinaiwny: ech... stawiam, że nie masz więcej, niż 15 lat. Serio, nie musisz się udzielać w tym temacie. Kupiłem xboxa, bo miałem ochotę i daruj sobie komentarze o "śmieciach", którym zabrakło 200zł. Leć spać, bo jutro rano trzeba iść do gimnazjum ( ͡° ͜ʖ ͡°)