@stekelenburg2: oczywiście, że Sowa a także Kula (jesli ufasz ludziom bez brwi). A tak na poważnie to L.U.C płytą Planet L.U.C rozwalił mnie tak, że od premiery do teraz nie mogę się poskładać. Nowa płyta Donguralesko tak mi się spodobała, że musiałem zakupić.
( ͡°͜ʖ͡°) @stekelenburg2 Oczywiście, że K2, Buka, Rahim, Focus Canon (czy jak go tam), Tomasz Czada, Dawid Kaen, Siulin, Penair, Crólik Undercover, Oskar RamPamPam, i Bonus CKM. Topy elity
@stekelenburg2: Świnia. Piszę na serio, innych Ci polecili. Taki charakterystyczny, wkurzony młody człowiek, ale fajnie.
Najlepszy i przyjemny: Quebo. Jeśli Kuban miał Ci podejść, to i Żabson podejdzie. A Queby najpierw posłuchaj Eklektyki, bo później stylówa może być męcząca.
@stekelenburg2 Polski rap to w 90% głównie czysta przykrość, ale w 10% to jest najlepsza muzyka w tym kraju. Wymienieni raperzy mają swoje wyżyny tekstowo-muzyczne tam, gdzie niziny ma również wymieniony Sokół. Nigdy nie słyszałem słabej zwrotki od chłopa. Ale jako że zadałeś to pytanie z pełną premedytacją, oto kawałeczek dla Ciebie:
@stekelenburg2: Ja się nie znam. W komentarzach padło zarówno dużo gimbów jak i bardzo fajnych grajków. Nie padł Eripe, który w swojej klasie jest niedościgniony. Kubana, Guziora, Żabsona też polecam, o ile kręci Cię ten styl. Wszelkiego rodzaju dwa sławy, hemingłeje, małe miasta i inne gimbograjki nie są warte uwagi, choć gust jest jak d--a. Każdy ma swoją.
@stekelenburg2 Słucham elektroniki, ale czasami dla dobrych bitów (najczęściej Webbera) lub chcąc się zgłebic, przeanalizować tekst to zdecydowanie wybieram Łonę i dojrzałego już Hansa. Obaj skupiają się na podobnej tematyce, jednak u pierwszego teksty dot. bardziej społeczeństwa i roli człowieka w nim, współistnienia w nim, a teksty drugiego dot. bardziej samego człowieka, jego osobowości i relacji międzyludzkich. [Głównie te szlagierowe utwory].
Łona/Łona i Webber - "rap inteligencki" Po za tym: "Skończył prawo na Uniwersytecie
Jaki jest najlepszy polski raper? Taki, że go teraz odpalam i przyjemnie się słucha.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@stekelenburg2
Oczywiście, że K2, Buka, Rahim, Focus Canon (czy jak go tam), Tomasz Czada, Dawid Kaen, Siulin, Penair, Crólik Undercover, Oskar RamPamPam, i Bonus CKM.
Topy elity
Najlepszy i przyjemny: Quebo. Jeśli Kuban miał Ci podejść, to i Żabson podejdzie. A Queby najpierw posłuchaj Eklektyki, bo później stylówa może być męcząca.
Wymienieni raperzy mają swoje wyżyny tekstowo-muzyczne tam, gdzie niziny ma również wymieniony Sokół. Nigdy nie słyszałem słabej zwrotki od chłopa.
Ale jako że zadałeś to pytanie z pełną premedytacją, oto kawałeczek dla Ciebie:
Słucham elektroniki, ale czasami dla dobrych bitów (najczęściej Webbera) lub chcąc się zgłebic, przeanalizować tekst to zdecydowanie wybieram Łonę i dojrzałego już Hansa. Obaj skupiają się na podobnej tematyce, jednak u pierwszego teksty dot. bardziej społeczeństwa i roli człowieka w nim, współistnienia w nim, a teksty drugiego dot. bardziej samego człowieka, jego osobowości i relacji międzyludzkich. [Głównie te szlagierowe utwory].
Łona/Łona i Webber - "rap inteligencki"
Po za tym: "Skończył prawo na Uniwersytecie
No i jeszcze Gospel ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora