Wpis z mikrobloga

#windowsphone #android

Hej mireczki, bardzo was proszę o poradę.

Mam obecnie Lumię 925 z której jestem bardzo zadowolony, ale chciałem zmienić już telefon na jakiś lepszy model. Ponieważ lubię Windows Phone to rozważałem szarpnięcie się na Lumię 950, ale z tego co czytam to oprogramowanie działa tragicznie, niektórzy piszą że trzeba resetować dwa razy dziennie telefon żeby w ogóle działał.

Dlatego zacząłem się zastanawiać nad jakimś Androidem i znalazłem dość ciekawą i sporo tańszą alternatywę - Asus Zenfone 2 ZE551ML. I teraz pytanie:

Lepiej zostać przy L925 i poczekać aż się sytuacja poprawi z L950, czy olać WP i przejść na Androida?

Jeśli lepiej olać WP to jakiego Andka wziąć? Od razu mówię że nie mam zamiaru raczej się bawić w romy itp, więc taki telefon co będzie dobrze działał od razu będzie mile widziany ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Z góry dzięki!
  • 17
@Havoc666:

niektórzy piszą że trzeba resetować dwa razy dziennie telefon żeby w ogóle działał.

Trochę mocno przesadzone, ja jednak za te pieniądze nie brałbym 950. Obecnie mam lumię 640 i na windows 10 serio dobrze działa.

olać WP i przejść na Androida?

Większość użytkowników wykop mają androida więc spodziewaj się odpowiedzi. Ja jednak od kafelków nie mogę odejść bo są zbyt fajne i ładne :D
@wypokowy_hazardzista: Ja też niespecjalnie chcę odejść od kafelków (fliz ( ͡° ͜ʖ ͡°)) ale denerwuje mnie trochę stagnacja na WP. Microsoft potrzebuje baaardzo dużo czasu żeby wprowadzić jakiekolwiek zmiany i udogodnienia, które u konkurencji były standardem (suwak głośności). Może teraz z WP10 się to zmieni :)
@Havoc666: L950 była długo tworzona przez inżynierów i g. wyszło. Lumia 950 kosztuje kroci - możliwości zerowe. Za te pieniądze z zaje.. znakomitą baterią kupisz MEIZU pro 5 , najlepszy telefon z jakeigo kiedykolwiek korzystałem.