mogę normalnie sprzedać samochód jeżeli mam umowę kupna i wszystkie dokumenty Ale nie jestem właścicielem? nie jestem pewien czy jestem też współwłaścicielem. Czy potrzebuje jakieś potwierdzenie notarialne ? #prawo #motoryzacja
@K5HV: Czyli bez niej go nie sprzedam? jak to rozegrać? siostra wraca z wakacji jakoś w pierwszym tygodniu stycznia i będzie wtedy w Polsce, co zrobić?
@szwagry: tak. Napiszcie tak: Ja, , upoważniam do zawarcia w moim imieniu umowy sprzedaży samochodu . Niżej podpis, u góry data. Nic poza tym nie trzeba. Oczywiście jeżeli chcesz to możecie wpisać dane kupca, ale jak ten nie kupi to będziesz musiał sporządzić nowe pełnomocnictwo.
@szwagry: 1. sporządzasz upowaznienie 2. idziecie do notariusza z dowodami osobistymi 3. ona podpisze w obecności notariusza, notariusz przybije pieczątkę 4. mozesz sprzedawac
Tak jest najbezpieczniej i nikt sie nie przyczepi. Koszt notariusza: ok 25PLN placilem (ale pare lat temu to bylo wiec podaje orientacyjeni :) )
Ja, , upoważniam do zawarcia w moim imieniu umowy sprzedaży samochodu . Niżej podpis, u góry data.
Nic poza tym nie trzeba. Oczywiście jeżeli chcesz to możecie wpisać dane kupca, ale jak ten nie kupi to będziesz musiał sporządzić nowe pełnomocnictwo.
1. sporządzasz upowaznienie
2. idziecie do notariusza z dowodami osobistymi
3. ona podpisze w obecności notariusza, notariusz przybije pieczątkę
4. mozesz sprzedawac
Tak jest najbezpieczniej i nikt sie nie przyczepi. Koszt notariusza: ok 25PLN placilem (ale pare lat temu to bylo wiec podaje orientacyjeni :) )
@Xizor: dodatkowo nr VIN
@szwagry: odezwij sie na maila to Ci podesle wzór jak chcesz