12 potraw na wigilię które szykujemy w tym roku z różowym wygląda tak - część już mamy gotowe, tak jak na przykład bigos czy pierniczki ;) Część się dzisiaj zrobi, no a rybę to zawsze na świeżo, przed podaniem.
1. Barszcz biały z grzybami 2. Pasztecik z ciasta krucho-drożdżowego z pieczarkami i do tego barszcz czerwony 3. Pierogi z grzybami i z kapustą 4. Ryba smażona (dorsz lub mintaj - z tego co wiem karpia od nas nikt nie lubi niestety :> ) (4.9 Korwin) 5. Bigos 6. Śledź na zimno (w śmietanie, w ziołach czy kij tam wie w czym jeszcze doprawi je mój różowy) 7. Sałatka jarzynowa 8 Ryba po grecku 9. Makowiec 10. Sernik 11. Pierniczki 12. Kompot z suszu
No i chleb oczywiście, ale nie wiem czy zalicza się do potraw ;)
Tym razem zaprosiliśmy rodziców i babcie z dziadkami do siebie - łącznie nas będzie 14 osób, całe szczęście że mamy na tyle talerzy - krzesła już niestety musiałem od mamy pożyczyć, do kombi to 6 na raz weszło jak złożyłem siedzenia ( ͡°͜ʖ͡°)
@MarianoaItaliano: a4 szanuję ( ͡°͜ʖ͡°) jaka generacja? kombi od audi to najlepsze co mogło spotkać audi :p ja jak wracam czasami do rodziców jak mam wolne w pracy to walizkę pakuje na tylnie siedzenia ( ͡°ʖ̯͡°)
Mirki chowam tatę. Nie wiem dlaczego to piszę tutaj, biorąc pod uwagę liczbę debilów na portalu... Ale pomyślałem że może ktoś to przechodził i zrozumie.... Jest mi w CH smutno i przykro #zalesie #religia #smierc
1. Barszcz biały z grzybami
2. Pasztecik z ciasta krucho-drożdżowego z pieczarkami i do tego barszcz czerwony
3. Pierogi z grzybami i z kapustą
4. Ryba smażona (dorsz lub mintaj - z tego co wiem karpia od nas nikt nie lubi niestety :> )
(4.9 Korwin)
5. Bigos
6. Śledź na zimno (w śmietanie, w ziołach czy kij tam wie w czym jeszcze doprawi je mój różowy)
7. Sałatka jarzynowa
8 Ryba po grecku
9. Makowiec
10. Sernik
11. Pierniczki
12. Kompot z suszu
No i chleb oczywiście, ale nie wiem czy zalicza się do potraw ;)
Tym razem zaprosiliśmy rodziców i babcie z dziadkami do siebie - łącznie nas będzie 14 osób, całe szczęście że mamy na tyle talerzy - krzesła już niestety musiałem od mamy pożyczyć, do kombi to 6 na raz weszło jak złożyłem siedzenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#swieta #jedzenie #gotujzwykopem #lista
Komentarz usunięty przez autora
Chyba zmienię prace i wezmę kredyt na furmanę ( ͡° ͜ʖ ͡°)