Aktywne Wpisy
karpiniusz +390
Sąsiad nosacz dzwonił przez domofon żebym przeparkował bo zająłem mu "jego miejsce". Odmówiłem bo to zwykle osiedle i nie ma tu prywatnych miejsc (każdy parkuje gdzie akurat wolne). Postanowił mnie więc zastawić. Półgodziny później najwyraźniej stwierdził że mam za dużo miejsca i jakoś wyjadę więc przeparkował jeszcze bliżej. Straż miejska wezwana, czekam na rozwój sytuacji (może sam dostanę mandacik ale warto będzie) ( ͡º ͜ʖ͡º)
#bekazpodludzi #
#bekazpodludzi #
Davvs +1270
mam plan wybrać się na parę dni na #dolnyslask i #wroclaw , w planach mam zwiedzanie miasta i zamków. Które zamki oprócz tych warto odwiedzić? : Książ, Czocha, Moszna, Srebrna Góra? Co możecie polecić jeszcze w okolicy?
#niewiemjaktootagowac #wycieczki #chillout ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@KardynalAngelo: naprawdę mamy tu gdzieś taki zamek? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Srebrna Góra to raczej twierdza niż zamek (co nie znaczy, że jest zła).
Jaskinia Niedźwiedzia może być zamknięta.
Riese, Złoty Stok, Zamek Grodno, Twierdza Kłodzka, wieża w Ząbkowicach Śląskich, Zamek Marianny w Kamieńcu, Henryków, zamek Bolczów jak chcesz zobaczyć coś niezagospodarowanego, opactwo w Lubiążu.
Może twierdza w Nysie, nie byłem. Wieża koło niej ciekawa.
Dzięki wielkie, pomyślę jeszcze, bo nie wiem dokładnie ile dni wolnego wygospodaruję ( ͡° ͜ʖ ͡°)
bolków i świny obok
W Świdnicy w rynku mamy odbudowaną wieżę ratuszową z fajnym widokiem i wejściem za darmo (Świdnica była twierdzą w XVII i XIX wieku)
Obok Jeleniej jest jeszcze zamek Chojnik(ten słynny z wykopów o jędrku - przewodniku po zamku)
No i jak Książ, to i obok jest stary książ, też ciekawa atrakcja warta zobaczenia.