Wpis z mikrobloga

elo mireczki, mój Smok TFV4 mini ma problemy z pęcherzem ( ͡° ʖ̯ ͡°)

EDIT: właśnie założyłem nową, nieużywaną grzałę fabryczną i po przechyleniu, żeby odstawić obrzygał mi całą rękę; czy to wina liquidu? kupny od mai-art, z tego co piszą 70/30 VG/PG, więc powinien być bardziej gęsty ( ͡° ʖ̯ ͡°)

zbudowałem dzisiaj sobie RBA, w końcu wpakowałem tam Muji (poprzednie próby na bawełnie z zestawu kończyły się tak, że zawsze dawałem (chyba) za dużo i #!$%@?ło watą niemiłosiernie)

wszystko na początku super, chmurka obfita i super smak, a 5 minut bez pilnowania i cały mod się lepi

pierwsze podejście - obciąłem tak, że jak nakręciłem obudowę od RBA, to równo na wysokość, a potem zapakowałem delikatnie do środka kawałkiem Kanthalu i pogmerałem ( ͡° ͜ʖ ͡°) żeby było fluffy i nie wystawało ponad grzałkę

drugie podejście - nakręciłem obudowę na wystający knot i obciąłem w miejscu gdzie było przyciśnięte; przez chwilę był spokój, a potem #!$%@? Niagara xD sikało tak, że mogłem wylewać liquid bez rozkręcania xD

co robię nie tak? pasek bawełny za pierwszym razem szerokości grzałki, za drugim, trochę szerszy - ale za każdym razem wchodził bez większego oporu (zrywam delikatnie te dwie bardziej sprasowane warstwy)

dać dłuższe? krótsze? dokręcam prawie na maksa, na grzałach z pudełka nie było problemu, więc to raczej nie to

#epapierosy #epapieros
  • 5
@Xaarkes2: ok, więc zostawiłem trochę więcej waty w kanałach i po zalaniu chwilę później znowu się obsikał; zmieniłem o-ringa na kominie, i na początku trochę ciekło, ale nie tak dramatycznie, po paru buchach już się uspokoił

czuję tylko teraz, że jest ciut za słaby transport xD trzeba nieraz pociągnąć z zamkniętym airflow, więc mam pytanie: czy to wina braku doświadczenia w robieniu knota, czy po prostu ten tank (albo rba) tak
@nowitam: Też tak mam kumplu, za pierwszym razem mi się udało jak trzeba ale za drugim już nie mogę wyczuć tej waty bo dostaje bobra zawsze ( ͡° ʖ̯ ͡°) Odstawiłem smoka na bok i używam drippera :D