Wpis z mikrobloga

Czy tylko ja mam wrażenie, że większość ludzi wypowiadająca się o #gorszysortpolakow została zmanipulowana albo sama maniupuluje ?

Gwoli ścisłości, Kaczyński wypowiadając się na ten temat mówił o ludziach próbujących wynieść sprawy wewnętrzne Polski na forum PE - nie o ludziach, którzy nie popierają jego partii... Porównał ich pośrednio do zdrajców z Targowicy no i miał kur racje, bo jak miał ich nazwać, kwiatem narodu Polskiego?

Cytat z wikipedii:

Konfederacja targowicka – konfederacja generalna koronna zawiązana oficjalnie w nocy z 18 na 19 maja 1792 roku w przygranicznym miasteczku Targowica w porozumieniu z carycą Rosji Katarzyną II (w rzeczywistości 27 kwietnia 1792 w Petersburgu) przez przywódców magnackiego obozu republikanów w celu przywrócenia starego ustroju Rzeczypospolitej,
pod hasłami obrony zagrożonej wolności przeciwko reformom Konstytucji 3 maja, wprowadzającym monarchię konstytucyjną. Była reakcją opozycji na konstytucyjny zamach stanu** i reformy sejmu rewolucyjnego warszawskiego[1].

I ponownie, czy tylko ja mam wrażenie, że po przeczytaniu powyższego, słowa Schulza i opozycji brzmią jakoś znajomo?

Pragnę przypomnieć, że nawet opozycja była temu przeciwna, nie przeszkodziło jej to jednak podchwycić hasła i go zmanipulować, a wy łykacie to wszystko jak te pelikany.

#polityka #bekazpodludzi #bekazlewactwa #4konserwy
  • 13
  • Odpowiedz
@BiednyPiesek: Ja nie rozumiem czemu ludzie się oburzają o ten gorszy sort Polaków, dla mnie jego istnienie to jest fakt. To są te wszystkie lewackie i komusze mendy, ci pożyteczni idioci klaszczący Petru i debilowate jednostki z wypranymi mózgami płaczące, że wyjeżdżają z kraju bo się obrazili na demokrację. To jest właśnie ten gorszy sort Polaków.
  • Odpowiedz
  • 9
@BiednyPiesek: Nie zapominajmy o europosłach PiS, którzy też chętnie szukali pomocy w PE po wyborach samorządowych albo o wycieczkach Macierewicza i Fotygi do USA.
  • Odpowiedz
Gwoli ścisłości, Kaczyński wypowiadając się na ten temat mówił o ludziach próbujących wynieść sprawy wewnętrzne Polski na forum PE

@BiednyPiesek: A co to zmienia? Ci ludzie przecież też mają jakiś mandat społeczny, nie wzięli się z powietrza tylko ktoś przecież na nich głosował - więc chyba wyborcy mają prawo czuć się lekko znieważeni?

Kaczor znany jest z takich przemów (przypomnę tylko słynne "oni stoją tam, gdzie stało ZOMO"), więc na własne
  • Odpowiedz
@BiednyPiesek: Jakby Kaczyński wyraził się prostymi słowami i nie dodałby o obecnej aktywności gorszego sortu i jego partia nie robiłaby wcześniej tego samo, co zarzuca opozycji, to problemu nie było. No ale Kaczyński ma z tym problem i trzeba wyjaśniać, o co mu chodziło.
  • Odpowiedz
@mnik1: To, że były takie epizody w Twojej ocenie to usprawiedliwia ? Popatrz jak Petru i praktycznie wszystkie największe media głównego nurtu manipulują opinią publiczną: http://wiadomosci.onet.pl/kraj/nowoczesna-skarzy-kaczynskiego-do-komisji-etyki-chca-nagany-dla-prezesa-pis/y6mnqq

Sugerowanie zupełnie innego sensu wypowiedzi niż miał miejsce to zwykłe oszczerstwo, a media nie dość, że to potęgują, to temu przyklaskują. Nie wszyscy ludzie zadadzą sobie trud zweryfikowania jak było naprawdę w wyniku czego w ich przekonaniu wyrobiony zostanie fałszywy obraz rzeczywistości kreujący ich światopogląd
  • Odpowiedz
To, że były takie epizody w Twojej ocenie to usprawiedliwia ?

@BiednyPiesek: Usprawiedliwia? Nie. Czyni, że się tak wyrażę, "wytłumaczalnym". Polityka (czy raczej propaganda polityczna) działa tak, że gdy ktoś coś #!$%@?, to później staje się niejako "standardem" (na zasadzie "skoro IM wolno to NAM też" - PiS-opozycja skarżyło się Unii na niedobre PO-rząd, dla PO była to "zdrada i skandal", teraz karta się odwróciła, PO-opozycja skarży się Unii na PiS-rząd
  • Odpowiedz