Wpis z mikrobloga

Udało mi się obejrzeć przedpremierowo ''Zjawę''. Nie jest dobrze. Przynajmniej dla twórców którzy chcieli powalczyć w tym roku o oskary bo Zjawa wszystko zgarnie. Dosłownie wszystko. No, może poza główną rolą męską dla DiCaprio, który swoim aktorstwem odlał się ciepłym moczem na współczesne gwiazdy kina. Najlepsza rola w jego karierze - a pułap do przeskoczenia był naprawdę wysoki. Scena ataku niedźwiedzia i jazdy konnej w przepaść kręcone jednym kilkuminutowym ujęciem to najlepsze co przydarzyło się kinu przez ostatnie 20 lat.

Zabrakło skali do oceny. Ten film już ma u mnie status kultowego. Czuję, że będzie wspominany przez lata. #film
WezelGordyjski - Udało mi się obejrzeć przedpremierowo ''Zjawę''. Nie jest dobrze. Pr...

źródło: comment_hWEdhFnypWqUspNpke0vyXUGal38AXd9.jpg

Pobierz
  • 175
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WezelGordyjski: Jestem dobrej myśli co do Oscara dla DiCaprio. Co prawda nie widziałem Zjawy, ale konkurencja jest w tym roku słaba - Fassbender za Jobsa nie dostanie, już lepszy był w Makbecie. Depp zagrał fajnie w Black Mass, ale wątpię, żeby zagroził Leo. Danish Girl zbiera średnie noty. Jest jeszcze Dano, który zgarnął parę nagród i to on może być największym "zagrożeniem". Myślę, że tak korzystnej sytuacji DiCaprio jeszcze nie
  • Odpowiedz
@WezelGordyjski: Leo nie dostanie Oskara nawet jak zagra w jedynym filmie wypuszczonym w danym roku. Taki jego pech.

Koles jest GENIALNYM aktorem, ale ma zawsze jakis niefart.
Pewnie znow Matthew pojawi sie epizodycznie gdzies i zgarnie.
  • Odpowiedz
Film ani nie jest o żydach, ani o czarnych zniewolonych przez białych.

@TenNorbert: W świecie wykopków co roku Oskara dostaje film o Żydach i o czarnych zniewolonych przez białych.
W prawdziwym świecie w ciągu ostatnich 25 lat Oskara dostał 1 film i Żydach (w1993) i 1 film o czarnych zniewolonych przez białych (w 2013) Xd
  • Odpowiedz
@AmonGoeth: Szczerze, to parę miesięcy temu też byłbym skłonny postawić takie pieniądze, teraz poczekałbym do pierwszych opinii na temat filmu (których ciągle brakuje, co jest wyjątkowo zaskakujące

@mirkobiniu: Akademia lubi przyznawać nagrody polityczne, ze względu na panujące nastroje społeczne, ale to czego nie lubi, to powtarzalności - przypomnę tylko że przedostatniego Oscara za Najlepszą rolę drugoplanową męską dostał Jared Leto za (fenomenalną niemniej) rolę osoby transseksualnej. Redmayne musiałby
  • Odpowiedz