Wpis z mikrobloga

@ediz4: Yhy Ci gadający o podatkach obrotowych, emeryturze obywatelskiej, protekcjonizmie oraz o złym kapitale zagranicznym? Większość ich składu do narodowi socjaliści. Rozsądnych to tam mają paru posłów z Kolibra i Wilka tylko. Cała reszta to do PiSu pasuje gospodarczo.
  • Odpowiedz
@Ranger: Bo PO jak na standardy naszego kraju jest liberalne. Ich rządy to był znaczący wzrost w rankingach wolności gospodarczej (z koło 80 w czasach PIS na koło 20-30 pozycje), zmniejszenia wydatków publicznych (tak PO przez 8 lat zwiększyła je mniej niż PIS przez 8 i relatywnie do PKB wydatki malały za rządów PO) oraz ograniczyła przywileje grup uprzywilejowanych (pomostówki, mundurowe, kobiety). To, że były to rządy kombinatorów to inna sprawa,
  • Odpowiedz
@Herubin: No i o nich mówię. Są znacznie bardziej liberalni gospodarczo od Petru którego ekipa o ludzie z łapanki. To że podpisali się pod programem nie oznacza że naprawdę mają takie poglądy.
  • Odpowiedz
@ediz4: Nie spodziewałbym się po Nowoczesnej wielkich reform ale przynajmiej byłbym pewien, że wreszcie grupy uprzywilejowane polikwidują. To jest elektorat czysto miejski, który musi tą całą bandę utrzymywać, więc w tej kwestii jestem pewny ich działań. Boli mnie ich pro-unijność ale gospodarczo może za słabo ale gwarantowaliby jednak pójście w dobrą stronę. Obecnie niestety czeka nas cofanie się wolności w każdej dziedzinie...
  • Odpowiedz
@Herubin: Ja już nikomu nie daje wiary.

Boli mnie ich pro-unijność ale gospodarczo może za słabo ale gwarantowaliby jednak pójście w dobrą stronę...

Taka polityka może przynieść katastrofę w kontekście obecnego kryzysu imigranckiego

Obecnie niestety czeka nas cofanie się wolności w każdej dziedzinie...

Nie wiem o jakiej wolności mówisz ale rządy PO i PIS są bardzo podobne. PIS kładzie większy nacisk na kwestie światopoglądowe i jest bardzie socjalny od PO. Styl
  • Odpowiedz