Jako, że ilość wolnego miejsca na dysku zbliża się do końca chcę podpiąć dysk na USB. Technicznie wszystko wiem tylko gdzieś/coś/kiedyś czytałem, że gry z dysku USB nie chodzą z wszystkimi teksturami itp. Czy to prawda?
@mgr_rybak: z RGH możesz wsadzic dowolny dysk do środka konsoli, w miejsce oryginalnego - może to Ci się bardziej kalkuluje, transfery będą lepsze. Np zrobić switcha, te dysk z obudowy usb wsadzic do srodka, a obecny dysk xboxa sformatować i uzywac przez usb? Wszystkie dane bez problemu mozesz przenieść z pomocą komputera i programu PartyBuffalo.
A z dysku USB na rgh chodzi wszystko, nie wiem skąd takie plotki. Nawet folder content
@yacolek: Właśnie będę miał wolne dyski, bo zmieniam w NASie na większe, ale są takiej samej wielkości jak w XB więc podmiana nie ma sensu. Skoro różnica jest tylko w prędkości odczytu to nie widzę większego problemu. Dzięki.
@mgr_rybak: przy instalacji gier polecam zamiast konwersji do GOD, rozpakowanie do gołych plików, czyli 'do xex', wrzucisz gry na dysk usb, w FSD/aurorze dodasz sciezkę z grami na usb i bedzie smigac :)
@mgr_rybak: w sumie chyba GOD też mozesz wrzucic w dowolne miejsce na dysku, nie musi to byc folder content, no i takie gry mozna odpalac ze standardowego dasha.
Plusem gier w formacie xex jest mozliwosc ich modowania, masz gołe pliki gry na wierzchu :P
Jak chcesz rozpakowywac do xex, to musisz użyć specjalnego programu, iso normalnie jak rozpakujesz to ci wyskoczy jedynie partycja video, z filmikiem 'wrzuc te płytkę do xboxa360
Jako, że ilość wolnego miejsca na dysku zbliża się do końca chcę podpiąć dysk na USB. Technicznie wszystko wiem tylko gdzieś/coś/kiedyś czytałem, że gry z dysku USB nie chodzą z wszystkimi teksturami itp. Czy to prawda?
A z dysku USB na rgh chodzi wszystko, nie wiem skąd takie plotki. Nawet folder content
Plusem gier w formacie xex jest mozliwosc ich modowania, masz gołe pliki gry na wierzchu :P
Jak chcesz rozpakowywac do xex, to musisz użyć specjalnego programu, iso normalnie jak rozpakujesz to ci wyskoczy jedynie partycja video, z filmikiem 'wrzuc te płytkę do xboxa360