Wpis z mikrobloga

Słuchajcie, czytam wnikliwie na temat tej sprawy i kojarzę, że conajmniej kilku Mirków twierdziło, że niebieski na pewno nie zszedł nad rzekę, bo nie miał #!$%@? butów na późniejszych monitoringach, no nie?
Więc postanowiłem przyjrzeć się jak wyglądają butsy ludków, którzy byli na wizji lokalnej, podczas której padał deszcz, więc było prawdopodobnie bardziej mokro niż o 3 w nocy, w dzień akcji.
Tutaj to widać:
http://epoznan.pl/news-news-63031-Ojciec_Ewy_Tylman_na_moscie_sw._Rocha_&

Zastanawiam się zatem, czy teza "niebieski nie był nad rzeką" nie była podjęta pochopnie.
#ewatylman
  • 10
  • Odpowiedz
@esuwir: Przecież tej nocy było ponoć ładnie na minusie z temperaturą - wtedy raczej na zmrożonym gruncie buty się błotem nie uwalają... poza tym jakość tych monitoringów jest taka, że mógłby cały dzień chodzić po krowim łajnie i też ciężko by to było stwierdzić... niestety buty sprawy tu nie rozwiążą
  • Odpowiedz
@beczkabeczka: to napisze inaczej. Ostatnio terz kilka razy musialem przejsc podobnym terenem i to po deszczu. Bloto, kaluże, mokra trawa. I jakos nie miałem uwalonych butów. A nie lewituje ;)
Tam nad Wartą są rozne warunki ale to nie jakis poligon czy inny offroad.
  • Odpowiedz
@esuwir: problem w tym ze podejmujesz JEDEN z argumentow (mokre buty - i przy okazji spodnie to kolejny) - a bylo ich conajmniej ich kilka ktore w polaczeniu praktycznie wykluczaja mozliwosc ciala w rzece. Ale nie chce mi sie powtarzac poszukaj sobie :)
  • Odpowiedz
@tomankooo: Zgadzam się. Jednak mam również wątpliwości co do pozostałych hipotez, które się pojawiły, a mają związek z "ciałem w rzece". Np. takiej jak "nie ma opcji, żeby ją wrzucił, byłby mokry do połowy".

@worldmaster: Też potrafię przejść ostrożnie po zabłoconym terenie, ale zaznaczam, że niebieski mówił, że biegł/biegali/biegła - a to zmienia postać rzeczy.

Dodam jeszcze, że w tej chwili jestem zdania, że nie było żadnej akcji
  • Odpowiedz