@tony_soprano: Czyli, hipotetycznie rzecz biorąc, jeśli udałoby Ci się dopisać do listy absolwentów, wystąpiłbyś o duplikat dyplomu, dostał go... to nikt nie udowodni Ci ,że nie jesteś absolwentem ? ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°)
No nie bo nie miałbyś np. historii zajęć, pozaliczanych pewnych kluczowych przedmiotów po drodze. Np. egzaminu ze stopnia licencjackiego/inżynierskiego, rejestr na pewno podjęcia takiego egzaminu jest.
Generalnie dopóki ktoś patrzyłby na dyplom, ewentualnie wierzch góry to by przeszło. Ale na poziomie głębszym musiałbyś się jakoś dopisać jako student i sobie zedytować oceny, historię projektów itp. Im więcej tym lepiej.
@tony_soprano: Ja tylko pytam. Jestem trochę w temacie takich akcji i o ile słyszałem przynajmniej 2 razy prawie do takiej akcji doszło.
Raz student wolał być uczciwy i pokazał na uczelni do czego doszedł. Zaliczył kilka przedmiotów związanych z sieciami i bezpieczeństwem bez egzaminów.
Drugi raz z tego co słyszałem, historia nieco starsza i z drugiej ręki, cwaniak dopisywał sobie przedmioty które ciężko mu było zaliczyć jako "zaliczone" do bazy uczelni
#edukacja #informatyka #hacking
Generalnie dopóki ktoś patrzyłby na dyplom, ewentualnie wierzch góry to by przeszło. Ale na poziomie głębszym musiałbyś się jakoś dopisać jako student i sobie zedytować oceny, historię projektów itp. Im więcej tym lepiej.
Raz student wolał być uczciwy i pokazał na uczelni do czego doszedł. Zaliczył kilka przedmiotów związanych z sieciami i bezpieczeństwem bez egzaminów.
Drugi raz z tego co słyszałem, historia nieco starsza i z drugiej ręki, cwaniak dopisywał sobie przedmioty które ciężko mu było zaliczyć jako "zaliczone" do bazy uczelni