Wpis z mikrobloga

Tak a propos ostaniego gówno znaleziska CZY PREZES TK, PROF. RZEPLIŃSKI UKRYWA MORDERCÓW KS. POPIEŁUSZKI? MAMY TWARDE FAKTY! (jedynym twardym faktem jest to, że poseł LPR twierdził, że widział jakieś dokumenty)

Zanim zakopałem, to stwierdziłem, że poszukam internety o tym co poseł Wrzodak mówił. Ku zaskoczeniu nikogo twierdzenia o ukrywaniu morderców Popiełuszki nie znalazłem nigdzie - jedynie jakieś gówno strony co jedynie przeklejały wypowiedź Wrzodaka.

Za to udało mi się znaleźć ten wywiad, w którym mówił o małej (jego zdaniem) liczbie osób skazanych za Jedwabne. To znaczy, wydaje mi się, że znalazłem ponieważ poseł Wrzodak mówił, że to wywiad z 2001 roku a jedyny wywiad jaki udało mi się znaleźć jest z 2002 roku.

Poseł Wrzodak się zastanawia

Na jakiej biografii, na jakiej historii, na jakich informacjach opiera taką dziwną opinię pan Rzepliński?

Gdyby jednak przeczytał ten wywiad uważnie to by wiedział, że prof. Rzepliński badał sądowe akta sprawy na prośbę IPN ponieważ jest to określone na samym początku.

klik

(Wersja angielska wywiadu na jakieś dziwnej stronie, ale początek zgadza się z tym co można przeczytać w archiwum GW bez wykupienia abonamentu.)

Polecam przeczytać bo wywiad ciekawy a nie jest zbyt długi.

#neuropa