Wpis z mikrobloga

#wot

Zachwielibyście zobaczyć na tego replaya? https://dl.dropboxusercontent.com/u/16282309/WoT/20130427_0304_usa-T32_23_westfeld.wotreplay

Bo chciałbym wiedzieć co zrobiłem źle... Krótkie jest to oglądajcie całość ;p Zlamiłem, ale jakoś nie wiem co lepiej mógłbym zrobić.

To znaczy co z tym KV-5. Bo byłem w takim miejscu, że nic nie mogłem zrobić, przynajmniej w mojej ocenie. Macie jakieś pomysły co było źle?

Brakowało mi wsparcia i fakt trochę późno się odwróciłem do KV, ale myślałem, że tego t29 zdążę dobić to trochę rozluźniłoby, bo nawet jakby się wcześniej odwrócił to t29 podjechałby pode mnie od tyłu. Nie wiem, szczerze myślałem, jak się odwracałem, że tamci z tyłu jadą do mnie, a oni tam kampili za górką ;/

Szukam rad na przyszłość. :)

PS. Na końcu do już była desperacja, bo i tak nie mogłem się za tą górką ukryć :<

PPS. Nie oceniać mnie, gram for fun; p
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kasper93: Tutaj mocno dał d--y twój team, bo na tej flance powinny być 2 - 3 czołgi wysokiego tieru + TD lub ciężki z tylu w krzakach. No ale na to nic nie poradzisz. Ogólnie nie było źle, bo walcząc sam na sam z taką ilością czołgów wiele nie zwojujesz, ale w moim odczuciu niepotrzebnie tak mocno szarżowałeś na tą KV-5 - ona ma strasznie niecelne działo z małą penetracją,
  • Odpowiedz
@kasper93: Po co ci aż tyle HE? Połowa tego by wystarczyła, jeszcze lepiej jakbyś załadował parę pocisków premium. Jeżeli jeszcze nie używasz, to zainstaluj XVM - dzięki niemu było widać, że to T29 nie stanowi większego zagrożenia a KV-5 to dobry, doświadczony gracz. Niepotrzebnie też straciłeś hp przez T29 - wyjeżdżanie zza przeszkody tak, żeby pokazywać przeciwnikowi pierwsze koło to coś, czego nigdy nie powinno się robić (samemu zawsze warto
  • Odpowiedz
Dzięki za trafne uwagi.

Po co ci aż tyle HE? Połowa tego by wystarczyła, jeszcze lepiej jakbyś załadował parę pocisków premium.

Ja praktycznie amunicji nie zmieniam... ale też nie wykorzystuje wszystkich pocisków. No fakt wczoraj po jednej bitwie zużyłem 25 pocisków (23 trafiłem...), ale to akurat wystarczyło... To nie ma takie czasu przeładowania, żeby wszystko wystrzelać ;p

Choć
  • Odpowiedz
Tutaj mocno dał d--y twój team, bo na tej flance powinny być 2 - 3 czołgi wysokiego tieru + TD lub ciężki z tylu w krzakach.

Też tak sądzę, brakowało mi po prostu wsparcia na tyłach, nawet czegoś małego co odwróciłoby uwagę KV-5... Jak atakuje do przodu to od temu oczekuje, żeby nie przepuścili nikogo na moje tyły ;p

ale w moim odczuciu niepotrzebnie tak mocno szarżowałeś na tą KV-5 - ona ma
  • Odpowiedz
@kasper93: Na T29 i Tygrysa wyjeżdżałeś pod zbyt dużym kątem, trzeba było bardziej przodem, wykorzystując górkę aby schować dolną płytę. Podstawowym błędem, taktycznym, było pojechanie tam gdzie pojechałeś. Trzeba było podjechać do tego wzniesienia gdzie właśnie KV-5 był i stamtąd walczyć. Jazda tam gdzie ty pojechałeś, bez wsparcia to s---------o.

Też tak sądzę, brakowało mi po prostu wsparcia na tyłach, nawet czegoś małego co odwróciłoby uwagę KV-5... Jak atakuje do
  • Odpowiedz
@kasper93: Na T29 i Tygrysa wyjeżdżałeś pod zbyt dużym kątem, trzeba było bardziej przodem, wykorzystując górkę aby schować dolną płytę.

Racja, ale tam i tak nie straciłem dużo... Ogólnie tak jak mówisz, byłem na straconej pozycji, KV był wyżej i g---o mogłem zrobić...

Podstawowym błędem, taktycznym, było pojechanie tam gdzie pojechałeś. Trzeba było podjechać do tego wzniesienia gdzie właśnie KV-5 był i stamtąd walczyć. Jazda tam gdzie ty pojechałeś, bez
  • Odpowiedz