Słowem wstępu - jeśli ktoś poznaje screena, bądź tytuł mu coś prześwituje, to najprawdopodobniej kojarzy jednego z najlepszych modów do HL (a według mnie na pewno najlepszego fabularnie). Cry of Fear, atmosfera którą da się kroić nożem, fabuła z konfundującymi plot-twistami, a do tego wszystko zrobione jako mod. Już kiedyś chciałem nazwać jakiś kawałek z niezłą atmosferą, nazwą jeden z najbardziej klimatycznych lokacji z tego moda (chociaż wybrać tam najbardziej klimatyczną lokację, to jak wybrać najlepszego batona spośród wielu rodzajów snickersów ( ͡°͜ʖ͡°)), jednak Hangman Maze ma to coś, głównie budowany przez tą "duszącą" muzykę w tle (polecam sprawdzić jeśli kogoś zainteresował temat).
Kończąc dygresję !. Kawałek naprawdę mi się podoba. Sam nie wiem czy to jeszcze Trap, czy już Dubstep, aczkolwiek głównie przez mocne bębny tak bardzo mi podchodzi. Pianino na drugiej części dorzucone z innego nawiązania. Otóż cholernie przywodzi mi na myśl Buttefly'a Ophidiana, które buduje tam niesamowity nastrój. A jako że w tym tracku też zależało mi głównie na atmosferze, to musiałem je dodać. Wciąż szukam jakiegoś punktu zaczepienia co do wybicia się (konkursy, pisanie do innych producentów), ale niestety rezultaty są bardzo miałkie, żeby nie powiedzieć żadne. No ale, nie poddaje się, szczególnie że widzę (nieskromnie) coraz większy progres, szczególnie na przestrzeni ostatnich kilku kawałków. No i chyba właśnie odnalazłem moją stylistykę całkowicie. A leży ona dokładnie w stylistyce tego kawałka (i poprzedniego. Trap/Dubstep z porządnymi bębnami i gęstą atmosferą w tempie =>140BPM).
Kończąc dygresję !. Kawałek naprawdę mi się podoba. Sam nie wiem czy to jeszcze Trap, czy już Dubstep, aczkolwiek głównie przez mocne bębny tak bardzo mi podchodzi. Pianino na drugiej części dorzucone z innego nawiązania. Otóż cholernie przywodzi mi na myśl Buttefly'a Ophidiana, które buduje tam niesamowity nastrój. A jako że w tym tracku też zależało mi głównie na atmosferze, to musiałem je dodać. Wciąż szukam jakiegoś punktu zaczepienia co do wybicia się (konkursy, pisanie do innych producentów), ale niestety rezultaty są bardzo miałkie, żeby nie powiedzieć żadne. No ale, nie poddaje się, szczególnie że widzę (nieskromnie) coraz większy progres, szczególnie na przestrzeni ostatnich kilku kawałków. No i chyba właśnie odnalazłem moją stylistykę całkowicie. A leży ona dokładnie w stylistyce tego kawałka (i poprzedniego. Trap/Dubstep z porządnymi bębnami i gęstą atmosferą w tempie =>140BPM).
Rozpisałem się. Tak czy inaczej, zapraszam do słuchania i pisania wszelkich ocen (szczególnie konstruktywnej krytyki ( ͡° ͜ʖ ͡°)).
#muzyka #rap #trap #dubstep #muzykaelektroniczna #chwalesie #tworczoscwlasna #muzykaludiego