Wpis z mikrobloga

Mireczki, szukam jakiejś gry planszowej na święta. Tak w okolicach 150zł. Najlepiej coś w klimatach fantasy, sf i żeby można było się atakować ( ͡° ͜ʖ ͡°) Doradzicie coś? Wstępnie myślę o Terra Mystica albo Cykladach z tym, że tę drugą ma znajomy, więc wolałbym coś innego, żeby się nie dublować.
#gryplanszowe
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@majeranek: To zależy jak bardzo ty i twoi znajomi jesteście zaawansowani w planszówki. Ja posiadam Wsiąść do pociągu, Carcassone, Small World i Kawerne. Najchętniej bym tłukł cały czas w krasnale. No ale dla moich znajomych jest to gra zbyt złożona, w której za dużo się myśli i jest za długa. Natomiast Carcassone i pociągi się znudziły, bo są zbyt powtarzalne. Small World jest takim zbalansowanym środkiem. Łatwo wytłumaczyć zasady nawet
  • Odpowiedz
@Pan_Szyneczka: Jesteśmy raczej początkujący. Gramy teraz głównie w Agricole, a miałem okazję raz grać w Cyklady i muszę przyznać, że bardzo mi przypadła do gustu, pod względem za równo wykonania jak i samej rozgrywki.
  • Odpowiedz
@majeranek: A no właśnie, dużo zależy też od indywidualnych preferencji. Ja na przykład nie przepadam za licytacjami w grach ;p Najlepiej ściągnij sobie apke Small World 2 na adroida. Jest dokładnie odwzorowana jak gra.
  • Odpowiedz