Wpis z mikrobloga

#anime
Okej, zbliża się sezon zimowy i nie wiem, co o nim myśleć. Są niby sequele, ale akurat nie serii, które powinny je dostać (Durarara), pomieszane z dwoma ciekawymi z opisu pozycjami - Boku dake ga Inai Machi i Ajin.
Do tego zaciekawiła mnie długometrażowa Koukaku no Pandora i oczywiście Kizumonogatari.
Jeżeli chodzi o resztę, to szkoda marnować chyba czasu na opisy, bo wtórność leje się strumieniami. A jak wasze odczucia?
Pobierz
źródło: comment_NA9oYmzuzqob9YZNqSzrfu72v31mXJAz.jpg
  • 20
@Nasu:
Ajin - na pewno obejrzę, a przynajmniej zacznę oglądać.
Durarara - oczywista oczywistość, że nie poprzestanę na cliffhangerze z poprzedniego sezonu.

Oprócz tego nic ciekawego.
@Nasu: @jamal013: Mówicie o Shingeki no Bahamut? Anime było całkiem spoko - przynajmniej od strony audiowizualnej, bo historia to straszna sztampa (ale bohaterowie byli na tyle "charakterni", że dało się to przeboleć). Zresztą przez cały czas trwania nie mogłem się oprzeć wrażeniu, że ktoś chciał zrobić skondensowany film, ale okazało się, iż toną w pieniądzach i na końcu powstało tyle materiału na całe, krótkie anime - zresztą widać to po
@Nasu: Poza sequelami, które i tak można zliczyć na palcach jednej ręki tylko Boku dake ga Inai Machi i Dimension W zdają się cokolwiek sobą prezentować. BD Kizu wyjdzie zapewne za pół roku, więc nie ma co traktować jako filmu z zimy. Zapowiada się mierny sezon. Przynajmniej będzie czas nadrobić starsze serie.
A nie wiem co się czepiacie Shingeki no Bahamut - jest to chyba najlepsze albo co najmniej top 3
@Nasu: A dla mnie to będzie jeden z najciekawszych sezonów od dawna. Wreszcie jakaś adaptacja mangi josei (3 lata posuchy, aż w to nie wierzę), będzie nowa seria sportowa (i to od Madhouse), będzie animu od KyoAni (mimo że gatunkowo raczej nie moje klimaty), będą aż dwie dobre serie shoujo, ekranizacja jeszcze niewydanej VN napisanej przez Tanakę Romeo (Shoujo-tachi), Haruchika zapowiada się na przyjemną szkolną obyczajówkę, do tego Drrr i kilka
@Nasu: Nie przeszkadza ci to że Ajin jest robiony w sidoniowatym CGI?

-Hai to Gensou no Grimar (czy tylko mi się wydaje to kolejną podróbką SAO?)

@Shinoa: SAO nie wymyśliło historii o ludziach przeniesionych do świata fantasy z motywem rpg
ale okazało się, iż toną w pieniądzach

@jaqqu7: Bo tak jest. Cygames ma kasy w #!$%@? z tych komórkowych karcianek jak Bahamut czy Idolmaster CG że uruchomili oddział zajmujący się anime i dlatego są już dwie animacje na podstawie SnB zapowiedziane.
@Nasu: Te tabelki bardzo słabo reklamują nadchodzące sezony. Ja wychodzę z założenia, że najlepiej poczekać tydzień lub dwa, zobaczyć czym i jak ludzie się jarają i wtedy podjąć decyzję.
Jedyny niesequel jaki ewentualnie zacznę bez czekania na opinie, to Ajin. Ale i tu podążam za tłumem – widzę, że ludzie jarają się już, więc i już planuję obejrzeć.