Wpis z mikrobloga

Nie tykałem Kukiza ale jego zachowanie wobec kobiet zaczyna wzbudzac we mnie niesmak.
Dziennikarka zapytała go o charakterystyczne ułożenie palców podczas słubowania. Ten wrzucił krytyczny post na tablice dajc link do jej konta na fb (prywatnego) . Efektem były setki ( a może tysiace) rynsztokowych komentarzy a Kukiz powinien wiedizec że tak bedzie bo jego sugestie sugerowały niekompetnecje dziennikarki a sposób wyrązania pogladów przez antysytemowców jest znany.
Ale wystarczy przeczytac wersje Polityki LINK aby zrozumiaec że dziennikarka o ten gest miała prawo zapytąc bo Kukiz jednak ułożył ręce tak jak kiedys robili to członkowie Ku Klux Klanu. Potwierdził to jeden z jego członków.
Dlaczego wiec agresja wobec dziennikarki? Ona jemu albo członkom KKK kazała to robić?
Jesli nie ma nic na rzeczy wypadałoby odpowiedziec skoro ma czyste sumienie. Po co te nerwy?

Dziennikarz widząc identyczność tych gestów ma nie tylko prawo ale obowiązek zapytac o to tego kto je wykonuje.
A Pan poseł ma obowiazek na nie odpowiedzieć.

To nie pierwsze takie zachowanie wobec kobiet. Wczesniej wysmiewał się już z wygładu jednej lub obraźliwie przekrecał nazwisko innej dziennikarki.

Takie napuszczanie internatutów na dziennikarzy wyglada jak zastraszanie ich aby kolejni byli ulegli i nie zadawali trudnych pytań. Która kobieta chce sie stac atakiem internetowych bojówek?
Naprawde pachnie tu szczuciem z PRL mocno.

#kukiz #polityka #4konserwy #neuropa #bekazkukiza
Pobierz szurszur - Nie tykałem Kukiza ale jego zachowanie wobec kobiet zaczyna wzbudzac we mn...
źródło: comment_uh9gL2crfd2NUIZ4xCBEnXKAXOCrUGAK.jpg
  • 27
To nie pierwsze takie zachowanie wobec kobiet. Wczesniej wysmiewał się już z wygładu jednej lub obraźliwie przekrecał nazwisko innej dziennikarki.

@szurszur: nie rozumiem tego rozróżniania - że zachował się tak wobec kobiety. Dobra - przepuśćmy je w drzwiach, pomóżmy ponieść ciężkie zakupy itp. Ale czy obrażanie kobiety dziennikarza ma się różnić od obrażania mężczyzny dziennikarza?
Jakkolwiek afera z ułożeniem ręki wydaje się całkowicie absurdalna, to w sumie powtarzające się gesty mogły
@eaxene: Wiesz jeśli wylejesz tysiace komentarzy pelnych nienawisci na kobiete która nie pcha sie na pierwsza linie medialną i ktora moze być akurat w ciąży to jednak może skutkowac czyms gorszym niż cisniecie po Kuzniarze. Nie musi ale może.
@szurszur:
wiem o co ci chodzi, ale tak samo dziennikarz - mężczyzna może mieć słabe serce. A tak w ogóle to może źle to napisałem - bardziej mi chodziło o to, że czepiamy się tego, że naskakuje na kobietę - a nie o samo to, że w ogóle naskakuje.
@eaxene: Na końcu pisalem juz o wplywaniu na dziennikarzy bez rozróżniania płci. Ja o kobietach napisalem bo osobiscie nie lubie takiego zachowania znanych osób wobec nich. Gdyby to byli faceci to pewnie nawet nie napisałbym tego posta. Ot po prostu jakies elementy rycerskosci we mnie zagrały ;)
To funkcjonariusz, a nie żadna dziennikarka. Nie nazywajmy szamba perfumerią.

@kaucz: no dobrze rozumiemy, że kobity nie lubisz, a teraz może odpisz na temat. Czy uważasz, że Kukiz zachował się tak jak się powinien zachować polityk? Osoba, która bądź co bądź jednak działa w przestrzeni publicznej?
@koroluk: Dobrosz Oracz. Napisał to co nizej tylko po wyrazie "pieknej" wstawił emotke z usmiechem (graficzna z fb) . Pewnie ze można to tłumaczyc ze nie o wyglad chodizło ale nie oszukujmy sie.
Zreszta wrzucam tez niżej przykładowe komentarze fanów Kukiza.
Może i ona wyglada niekonwencjonalnie ale znane osoby swoje przemyslenia w tych tematach powinny pozostawiac dla siebie.

Kukiz - "Napisałem do tej pieknej ( ͡° ͜ʖ ͡
zastraszanie ich aby kolejni byli ulegli i nie zadawali trudnych pytań.

@szurszur: IMO takie zachowanie jest podbudowane niskimi pobudkami i nie ma dużo wspólnego z jakąkolwiek taktyką zastraszania grupy dziennikarzy. Pawełek nie jest na tyle ogarnięty, żeby wymyślić aż tak skomplikowany plan. Chodzi wyłącznie o uprzykrzenie życia, "zemstę", rewanż na dziennikarce za zadawanie głupich pytań. Kukiz kieruje się emocjami, instynktami a nie chłodną kalkulacją.
ak jak kiedys robili to członkowie Ku Klux Klanu. Potwierdził to jeden z jego członków.

@szurszur: Czy ten członek Ku Klux Klanu jest anonimowy czy oficjalnie występuje jako ekspert od swojego stowarzyszenia? Jak jest anonimowy, to sorry ale cały tekst jest do dupy
@wiesniakLT: Wystepuje pod imieniem i nazwiskiem.

skontaktowaliśmy się z Bryanem Bryantem, członkiem organizacji Rycerze Ku Klux Klanu z amerykańskiego stanu Arkansas, jednej z wielu organizacji noszącej hasło KKK w nazwie, działających dzisiaj w USA.

Ten zaś potwierdził, że był to „gest używany we wczesnym okresie działania klanu”, później kojarzony bardziej ze światem przestępczym. „A to dlatego, że stał się popularny wśród gangów ulicznych”.
@SirPsychoSexy: Pewnie że tak, gest mogła dziennikarka powiązać ze światem przestępczym, który go używa nadal, a nie z nieistniejącą już organizacją z innego kontynentu zwalczającą jakże licznie występujących w naszym kraju Murzynów. Serio przyszło komuś do głowy że to od KKK Kuzkiz ten znak zaczerpnął? A może jednak naoglądał się teledysków z raperami i uznał że skoro oni tacy zbuntowani i tak znak używają to pewnie to jest znak walki z
@szurszur: ale rak, #!$%@?. Czuję, jak mi już guzy na mózgu rosną.
Pytanie dziennikarki było debilne i nie dziwię się Kukizowi, że się w nim zagotowało i zbeształ idiotkę. Nie ma nic bardziej wkurzającego niż tłumaczenie się z rzeczy, której się nie zrobiło albo nie powiedziało.
Presstytutka nie miała się już do czego przyczepić, więc wymyśliła sobie problem z anusa.

Poziom mediów i debaty publicznej w naszej socjalistycznej Ojczyźnie jest już