Wpis z mikrobloga

Nie wyobrażam sobie podróżowania tym driverless car'em, czyli samochodem jeżdżącym bez pomocy człowieka. W ogóle wątpię czy to się przyjmie. Przecież jazda samochodem jest PRZYJEMNA! Sprawia człowiekowi satysfakcję. Ja np. wolę manuala od automatu, bo lubię potrzymać gałkę w ręce, operować nią. A tu nagle samochód sam wszystko ma robić? Przydatne chyba jedynie jak się wypije czy coś w tym stylu.

#samochody #oswiadczenie
  • 12
@Donk_von_Fisher: Autonomiczne auta znacznie poprawią sytuacje z korkami oraz kolizjami. Jednak nikt nikomu nie zabrania polatać dla rozrywki nocami lub w weekend. Wtedy wpada korzystna opcja: fajne wozidło na weekendy i auto autonomiczne jako daily driver.
@Donk_von_Fisher: zrozum że są setki milionów (miliardy?) osób którzy samochody używają tylko temu bo muszą - muszą dojechać do pracy, na zakupy czy po dzieci do szkoły. Przecież nagle nikt nie wciśnie wszystkim pod dom nowe automatyczne auta, zabierze stare i powie "teraz tak macie jeździć".
@Donk_von_Fisher: @KrupnikPL: @wendy_z_breaking_bad: @LOLWTF: @TheOldMan: @Czerwona_Rzodkiewka: Ja tam mam ogromny ból dupy o te autonomiczne samochody. Na razie problemu nie ma - to zalążek ale z czasem będą zdobywać rynek właśnie przez takich ludzi, którzy mają totalnie #!$%@? na samochód. Chociaż nie wiem jak można nie lubić prowadzić. Co prawda lubię zarówno manuale jak i automaty ale już nie trawię tempomatów. Nie lubię jechać bez nogi
@SwiniaczXXX: ale czy ja napisałem że to JA nie lubię prowadzić? Jestem (przyszłym) mechanikiem i fanem motoryzacji, ale rozumiem że są inni ludzie którzy mają na to #!$%@?. To nie jest tak że jak coś ty lubisz to wszyscy muszą to lubić.
Na razie problemu nie ma - to zalążek ale z czasem będą zdobywać rynek właśnie przez takich ludzi, którzy mają totalnie #!$%@? na samochód.

@SwiniaczXXX: a ja mam nadzieję, że będę kiedyś mógł wsiąść do samochodu, wybrać punkt docelowy i poczytać książkę. Mimo, że bardzo lubię prowadzić. Mniejsze spalanie, mniejsze korki, bezpieczniejsza jazda - same plusy.