Wpis z mikrobloga

Powiem wam tak - nie ma większego gówna jak telefon z androidem. Miałem między innymi Galaxy Nexus, Nexus 4 i obecnie jeszcze korzystam z Nexus 7. Są to jedynie sprzęty z andoidem, które da się jeszcze używać i są bez jakichś nakładek czy tysięcy gówno-aplikacji jakie widziałem na przykład u Samsunga S6 edge u ojca. Sam operator T-mobile ma chyba ze 15 aplikacji śmiecowych. Bez roota nawet ich nie usunę... ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zanim ktoś zacznie gadać o rootach czy cyanogenmod to odrazu powiem, że tak bawiłem się w to i optymalizowałem system jak bardziej. Xposed mody, Greenify i te sprawy.

Pierwszy raz kupiłem telefon od Apple. iPhone 6 i po dwóch miesiącach używania go już nigdy nie wrócę do innej marki.
Pozdro.

#ios #apple #android #samsung #nexus
  • 34
Dobry system tylko wymaga bebechów z górnej półki. Używam od 7 lat. To tak jak z samochodami. Z malucha dużo nie wyciszniesz. I o to mi tylko chodzi. A i tak taniej niż za IPhone z którego płynnie można dzwonić i nic po za tym. Nie wspomnę już tutaj żenującego Windows Phone.
@firebladewwa: Przez rok miałem iP s5 i jakoś nie przypadł mi do gustu. Zdecydowanie najlepiej korzysta mi się ze smartfonów Motoroli. Moto G, później Moto G 2nd gen, a teraz przesiadam się na Moto X 2nd gen. Świetne telefony w dobrych cenach. Pewnie to #niepopularnaopinia ale wolę nie brać telefonu przy przedłużaniu umowy tylko kupować na własną rękę. Ilość gównoaplikacji jakie wpychają operatorzy przekracza wszelkie granice...

Za każdym razem to samo. telefon z androidem za 300 zł-->Nowy Iphone za ponad 2000 i jest " o jezu ale to dobrze chodzi nie to co android dobrze było wydać tyle kasy, różnica ogromna"
no ciekawe skąd taka różnica w wydajności, przecież cena nie ma znaczenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@firebladewwa: Otwartość to piękno i zagłada Androida. To właśnie przez otwartość producenci wpychają co mogą do telefonu, ale równocześnie otwartość Androida powoduje że możesz wgrać nowy system, nadać uprawnienia administratora itd. tak to niestety działa