Wpis z mikrobloga

Zaczynam na powiadomieniach dostawać zmiany profilowego znajomych, bo tak okażą wsparcie. Nie dość, że rak, bo to gówno pomaga i tak się ludzi nie wskrzeszy, przez co to też głupota. Po co mamy okazywać wsparcie państwu, które miało nas kompletnie w dupie, gdy mieliśmy o wiele gorszy problem w przeszłości? Może myślą, że Napoleon taki pomocny? Poigram z ogniem i zawołam @NadiaFrance, bo nie rozumiem motywów tak durnego postępowania.

#facebookcontent #zamachwparyzu #zamach #pytanie #rakcontent
  • 9
@badzio343: Czyli fajnie, że giną normalni ludzie bo ich rząd jest tak #!$%@?ły jak i nasz? no i 20letni ludzie są odpowiedzialni za brak pomocy w czasie wojny?
No i żeby nie było, nie popieram ciapatych ani multikulti na siłę, ale #!$%@?...no kaman.
@mamnatopapiery: Nie powiedziałem, że fajnie, nie wspomniałem o tym tutaj, a to, że przyjmują ich od lat ze względu na politykę kolonialną, sprowadza im własną zgubę, bo nie mają niemal nikogo, kto potrafi się sprzeciwić i wyraźnie powiedzieć "NIE" dla niekonsekwencji w działaniu. Nie mówię konkretnie o 20-letnich ludziach, widzę jedynie to, że ich bezsensowna mentalność dalej się powtarza. Wczorajszy zamach nie jest pierwszym przypadkiem, po którym powinno się reagować.

@mamnatopapiery: A tak poza tym, nie wciskam na siłę słów, których nie wypowiedziałeś. Pomyśl tylko z innej strony. Zmieniłbym swoje zdanie, gdybyśmy od lat nie byli ciągle dymani w sprawach międzynarodowych, żeby się potem wpieprzyć w nie swoje sprawy. Podobnie było z Ukrainą, ale uprzedzam- nie tak samo. Dopóki mamy u siebie burdel, który jest nieuporządkowany już od lat, to pchanie się w problem imigrantów u nas może grozić tym samym.
@mamnatopapiery: Powyższa wypowiedź była do tego, jak edytowałeś, teraz napiszę do tego, co napisałeś po mojej pierwszej wypowiedzi w komentarzu. Dokładnie zgadzam się z Tobą, reakcja Chin na to wszystko jest dla mnie mocno zagadkowa.
Po co mamy okazywać wsparcie państwu, które miało nas kompletnie w dupie, gdy mieliśmy o wiele gorszy problem w przeszłości?

@badzio343: Chodziło mi dokładnie o to, co do reszty to też się zgadzam. Giną ludzie a kilka pajaców z rządu to "państwo".
@mamnatopapiery: Francja, jak i Niemcy czy Szwecja są niestety same sobie winne, bo poza strzałem w stopę socjalami potrafią zrobić zwykłemu człowiekowi taką kontrolę, że sprawdzą niemalże wszystko, a przyjdzie/przypłynie sobie jakiś chłystek pod granicę Hiszpańską albo Włoską i powie, że jest z Syrii, bez dokumentów, dosłownie niczego, startymi odciskami palców, co wyraźnie powinno dyskwalifikować człowieka do przekroczenia granicy i daje możliwość stwierdzenia, że jest z ISIS, wpadnie do ośrodka dla
@mamnatopapiery: Nie dokończyłem do tego i przepraszam, że jeszcze raz wołam, Polska podczas II Wojny Światowej miała na tyle #!$%@?, że ogromnie potrzebowała pomocy, byliśmy z nimi w sojuszu, który został przez nich pohańbiony, przez co byliśmy narażeni na masowe wymordowanie przez nazistów, patrząc jednak na okoliczności innych sojuszy, można było jeszcze jakoś wybronić ich ówczesną zasadność (nawiązuję do innych sojuszy, ten nie jest jednak tak odległy w czasie). Od tamtej