Wpis z mikrobloga

• 0
@gwynebleid: dobry wybór! RPi 2 do multimediów jest znacznie lepsze niż jedynka. Te dyski 15k mogą być dosyć drogim towarem, wydaje mi się, że tańsze są SAS, a SATA nie było za dużo.. Mogę się mylić, handlowo juz nie siedzę w branży.
  • Odpowiedz
@Gooma: nie sprzedaję dysków firmowych. Choćbym je tysiąc razy nadpisał polityka firmy (rodzina :P) jest jedna, łatwa i prosta - dyski niszczymy. Pomijając fakt, że kłopot byłby ze sprzedażą firmowych rzeczy - jedna, łatwa i prosta zasada i nikogo nie pokusi dla paru złotych zaniechać ochrony danych.
  • Odpowiedz
  • 0
@gwynebleid: rozumiem w 100%. Jedyne dyski jakie opuszczają miejsce mojej pracy to dyski osobiście kilkukrotnie przewiercone wiertarą ;-) Tak na marginesie to wtopiles z tym zyxelem, wiem, że cena kusi ale takie np synology to zupełnie inna bajka.
  • Odpowiedz
@Gooma: pytałem na mirko, nic nie mówiłeś :)
Moje potrzeby to tylko backup i streaming filmów. Torrentów nie cisnę jakichś po 30 GB by mi lap nie wystarczył, dostęp z zewnątrz - brak IP oraz niedostateczna wiedza w zakresie bezpieczeństwa...
Tak naprawdę to streaming to jedyne co od niego chcę (bo jak zrezygnuję z nc+ to mi będzie brakowało bajek dla dzieci).
RPi i tak będę musiał kupić, a malina
  • Odpowiedz