Wpis z mikrobloga

Mireczki, chciałem się pochwalić swoim nowym nabytkiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Na pokładzie mam:

- i5 4690K
- MSI Z97S SLI Krait Edition
- 8GB Ram DDR3 GoodRam Play 1866MHz CL9
- Thermaltake Smart SE 530W
- ADATA SP920 PRO
- Seagate 500gb (ze starego PC - niedługo do wymiany)
- Chłodzenie Raijintek Themis 
- Wentylatorki 2x AAB 12cm przód i tył
- Obudowa Raijintek Arcadia Black/White (jeden bok z przezroczystego poliwęglanu, patrz: zdjęcia)
- Podświetlanie z pasów led (z wyłącznikami) zasilanych z wtyczek MOLEX. 
- Karta Graficzna - zakup planowany w niedalekiej przyszłości - może po świętach będzie większy wybór, co sądzicie?

No i chciałem was prosić o doradzenie, jakiej tej karty szukać w ogóle ( ͡° ͜ʖ ͡°).Budżet około 600PLN. Myślałem nad GTX 760 lub R9 280. Help ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#pcmasterrace #komputery #technologia #chwalesie
reaper6161 - Mireczki, chciałem się pochwalić swoim nowym nabytkiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Na p...

źródło: comment_HbadQcoaQhKC4PhCDKF9AaFHtqb37J3Z.jpg

Pobierz
  • 44
  • Odpowiedz
@Hardporecorn: A nie sądzisz, że po świętach można coś taniej znaleźć? Teoretyczna sytuacja, dostajesz pod choinkę nówkę GTX 980, co robisz ze swoja stara 760? sprzedajesz ( ͡° ͜ʖ ͡°) No i dodaj do tego wolny rynek, dużo produktów, szeroki wybór, czyli ceny muszą być w miarę niskie, żeby ktoś kupił :)
  • Odpowiedz
@reaper6161: do takiego zestawu bierz przynajmniej gtx970/r9 390. ;) Może na święta rodzice czy dziadkowie hajsem rzucą, to będzie jak znalazł. BTW seria STRIX od ASUSa ma w zasadzie to samo chłodzenie, ale obudowa inaczej wygląda.
  • Odpowiedz
@reaper6161: To czy dostaniesz na święta GTX 980 to ja już wróżką nie jestem. Ale jeśli chcesz czekać 3 miesiące, by zaoszczędzić paredziesiąt złotych na grafice i przez ten czas nie wykorzystywać kompa, za który dosyć dużo zapłaciłeś, to już Twoja sprawa ( ͡° ʖ̯ ͡°) Inna sprawa, że kupiłeś drogą płytę główną i drogiego procka, a myślisz o takiej słabej grafice ()
  • Odpowiedz
@Hardporecorn: Czytaj uważnie, pisałem ze ty dostaniesz nowke 980 a sprzedasz stara 760, teoretycznie oczywiscie ( ͡° ͜ʖ ͡°) No a co do kupna 760 to tez nie jest pewne, moze wezme cos mcniejszego, zobaczymy jak fundusze pozwola.
  • Odpowiedz