Wpis z mikrobloga

@MeloN: ja kupuję na edymie. Bazę mam od Inawery, a aromatów tam też jest setki :) niedługo pewnie też będę robił sam bazę, bo trzeba trochę więcej zainwestować, ale potem jest znacznie taniej. Nie chciałem wydawać za dużo, jakby mi nie podpasowało, ale się przekonałem bo własne liquidy są znacznie lepsze od tych z wysepek a przy okazji tansze. Polecam tag #mojliquid
@MeloN: moc zależy od tego na czym będziesz kurzyć, jak jakiś subohm (grzałki o rezystancji poniżej jednego ohma) to nie wychodziłbym powyżej 6mg/ml, ja np. lecę w okolicach 1-3mg/ml
@MeloN: i tu jest problem, bo nie da się jednoznacznie określić. Kupiłeś subohma, więc stawiałbym na 6 mg. Jakbyś kupił zwykłego egona, to pewnie startowałbyś z 12/18 mg :D

@Warszawianka91: Kolega zaczął od subohma i z drutem do kręcenia grzałek, także raczej się nie zrazi, a nawet kupując gotową bazę i tak wychodzi znacznie taniej niż kupowanie nawet najtańszych liquidów, a jakosciowo znacznie lepiej :)
@MeloN: ja lecę na iJust2 + Kangertech Subtank Mini i powiem szczerze, że przy 6mg/ml trochę się duszę :) najwyżej dokupisz bazę 0mg i rozcieńczysz, spoko :)
@MeloN: Na allegro z biomusu zamów po 1 kg gliceryny i glikolu, z e-dymu baze hangsena pg/vg 36mg nikotyny oraz aromaty np. kaktus z inawery (z tej firmy tylko ten:P), z TPA i cappeli co Ci pasuje. Ogólnie tpa lepiej się nadaje do mieszanek. Przepisy znajdziesz na http://e-liquid-recipes.com/. Jeśli chcesz bardzo dobre smaki to musisz zamawiać z e-plyny.pl aromaty firmy totally wicked. Do tego buteleczki (raczej większe niż 10ml), strzykawki (igły
@MeloN: jeśli chcesz liqiud z pojedynczych aromatów to najlepiej totally wicked. jeśli mieszanki to tpa i capella. na tej stronie co podałem masz przepisy, co kupić zeby uzyskać to co chcesz.
@MeloN: http://e-liquid-recipes.com/
zbiór receptur do diy lq. masz podanych producentów aromatów zazwyczaj. najczęściej używanymi są TPA (w ofecie e-dym). jak zamierzasz serio podejść do tematu, to możesz pójść za radą @FlameVinci i kupić po litrze glikolu i gliceryny od biomusu i do tego bazę w stężeniu 36mg/ml proporcja 50:50 VG/PG (~20pln za 50ml) i mieszasz:
50ml bazy nikotynowej + 125ml gliceryny + 125ml glikolu; otrzymujesz 300ml bazy w proporcji 50:50 o
@vgf_: dzieki bardzo za ładne rozwinięcie tematu, są jakieś strony gdzie można kupić coś dobrego na próbę? żeby wiedzieć do czego dążyć potem? :)
@MeloN: w sensie - samogony jakies? pewnie na #mojliquid kogos znajdziesz, albo na forach typu e-papierosy, czy vape-trade. poprzegladaj receptury na necie, wybierz cos, co mogloby Ci smakowac i rzuc temat pod tagiem tutaj i na innych www, mysle ze ktos za jakies drobniaki cos Ci umiesza. jakie smaki Ci podchodza?