Aktywne Wpisy
xiv7 +175
Co do Tesco, kto miał przyjemność pić to wykwintne piwo? ( ͡° ͜ʖ ͡°) 1,40 około chyba kosztowało
#ciekawostki @jmuhha
#ciekawostki @jmuhha
baton967 +43
#przegryw zaraz wściekła mama wstaje, to trzeba iść szybko spać i obudzić się jak se pójdzie do pracy eh
laptopa mi znowu schowala, co chwilę mi chowa rzeczy eh
muszę sie w końcu wyrwać z tego domu ale skąd na to siły wziąć? eh
laptopa mi znowu schowala, co chwilę mi chowa rzeczy eh
muszę sie w końcu wyrwać z tego domu ale skąd na to siły wziąć? eh
Miałem dylemat czy taki wpis nadaje się na osobny wykop, więc nawiązując do mojego poprzedniego [WPISU]:
http://www.wykop.pl/wpis/15024149/miroslawki-miesiac-temu-wrocilem-z-samotnej-wypraw/
Przygotowałem cz I mini fotoreportażu
Gdyby ktoś miał jakieś pytania to śmiało.
http://pokazywarka.pl/wyprawy/
Wołam zgodnie z prośbą: @Spajkuss @variableisnotinitialized @yassarian @radek024 @MAT3N @papierowa @kuba @rogal7
#podroze #norwegia #skandynawia #autostop #podrozujzwykopem
Przeczytałem, trochę literówek i błędów ale świetne! ja bym miał AMA do Ciebie :>
1. Jakiej odzieży używałeś? Buty? Kurtka? itp ile w ogóle trzeba zabrać na taką wyprawę?
2. Już wiem, że
1. Nie było nudno samemu? Wiadomo, że z kimś raźniej, jest się do kogo odezwać.
2. Jak to jest z Norwegami? Mili i pomocni?
3. Znasz norweski czy angielski wystarcza na podstawowy kontakt?
Wybaczcie za literówki, już postarałem się ich pozbyć :)
1. Dobre buty to w zasadzie była podstawa, The North Face z goretex'em (kupione w TK Maxx za 350zł). Baardzo się przydały, często brodziłem w błocie, a nawet musiałem przejść przez rzeczki po kostki - takie buty z membraną mają wspaniała izolacje, nie tracąc całościowo na równie potrzebnej wentylacji.
Kurtka To Softshell z Lidla :D
oraz wiatroszczelna kurtka Regatta z wysoką
1. Ogólnie jestem osobą introwertyczną więc nie potrzebuje stałego towarzystwa, ale w czasie wycieczki bardzo często rozmawiałem z ludźmi, czasami nawet jadąc z kimś wysiadałem w innym miejscu gdzie planowałem, żeby zabrać się z inną, "świeżą" osobą z którą mogłem na nowo porozmawiać na temat życia, pracy, czy światopoglądu :)
2. Norwedzy są bardzo mili i pomocni, ale co najlepsze nie narzucają się z tą pomocą - przykład - możesz