Wpis z mikrobloga

Fotoreportaż Norwegia autostopem / spanie na dziko.

Miałem dylemat czy taki wpis nadaje się na osobny wykop, więc nawiązując do mojego poprzedniego [WPISU]:
http://www.wykop.pl/wpis/15024149/miroslawki-miesiac-temu-wrocilem-z-samotnej-wypraw/

Przygotowałem cz I mini fotoreportażu

Gdyby ktoś miał jakieś pytania to śmiało.

http://pokazywarka.pl/wyprawy/

Wołam zgodnie z prośbą: @Spajkuss @variableisnotinitialized @yassarian @radek024 @MAT3N @papierowa @kuba @rogal7

#podroze #norwegia #skandynawia #autostop #podrozujzwykopem
Pobierz Misiael89 - Fotoreportaż Norwegia autostopem / spanie na dziko.

Miałem dylemat czy...
źródło: comment_QDueq29bT9iXEM0DClzDyOTJotr9tUPP.jpg
  • 9
@Misiael89: Dzięki wielkie Michał!
Przeczytałem, trochę literówek i błędów ale świetne! ja bym miał AMA do Ciebie :>
1. Jakiej odzieży używałeś? Buty? Kurtka? itp ile w ogóle trzeba zabrać na taką wyprawę?
2. Już wiem, że

Śpiwór : Regata Hilo 200 comfort 9C extreme -9C (sprawdził się, bo w górach był dzień, że temp wynosiła 0 C

Namiot 2 osobowy COLEMAN Tatra 2 (też się sprawdził, bo bywały wietrzne dni,
@Misiael89 zazdroszczę! Piękne widoki, rób drugą część. A teraz trzy szybkie pytania.
1. Nie było nudno samemu? Wiadomo, że z kimś raźniej, jest się do kogo odezwać.
2. Jak to jest z Norwegami? Mili i pomocni?
3. Znasz norweski czy angielski wystarcza na podstawowy kontakt?
@kuba:

Wybaczcie za literówki, już postarałem się ich pozbyć :)

1. Dobre buty to w zasadzie była podstawa, The North Face z goretex'em (kupione w TK Maxx za 350zł). Baardzo się przydały, często brodziłem w błocie, a nawet musiałem przejść przez rzeczki po kostki - takie buty z membraną mają wspaniała izolacje, nie tracąc całościowo na równie potrzebnej wentylacji.
Kurtka To Softshell z Lidla :D
oraz wiatroszczelna kurtka Regatta z wysoką
@papierowa:
1. Ogólnie jestem osobą introwertyczną więc nie potrzebuje stałego towarzystwa, ale w czasie wycieczki bardzo często rozmawiałem z ludźmi, czasami nawet jadąc z kimś wysiadałem w innym miejscu gdzie planowałem, żeby zabrać się z inną, "świeżą" osobą z którą mogłem na nowo porozmawiać na temat życia, pracy, czy światopoglądu :)

2. Norwedzy są bardzo mili i pomocni, ale co najlepsze nie narzucają się z tą pomocą - przykład - możesz