Aktywne Wpisy
Z ambitnej osoby, z wyróżnieniami na studiach na politechnice, doszłam do momentu, że po prostu marzę o pracy typu żabka / biedronka / stacja paliw, ale nie wiem jak zniosę presję rodziny, że jak to tak, ja taka mądra miałam być, a w sklepie pracuję. 3 lata pracy z szefem narcyzem sprawiło, że czuję, że spleśniał mi mózg, a pewność siebie szoruje po dnie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Elberus +171
Edytor tworzyliśmy z myślą o inżynierach i programistach (tych ciukających za 15k też ( ͡° ͜ʖ ͡°) ), a jest Was na wykopie wielu. Rzućcie okiem, wytknijcie błędy, sugerujcie funkcje i ulepszenia. TrueSight jest bezpłatny do dowolnych zastosowań, miłego używania. Program dostępny jest tutaj: http://mydatasoftware.com
#programowanie #programistaza15k #truesight
jeżeli dobrze rozumiem ostatni feature request, mając w edytorze dane 00 11 22 33 44 55 66 77 88 99 FF, importujesz definicję typedef struct { int a; int b; int c; } i w wyniku dostajesz a = 0x33221100, b = 0x77665544, c = 0x00ff9988 - to jest już
Ale program wygląda na bardzo praktyczny, jak będę potrzebował pracy na plikach binarnych to użyję.
@xmichaelx: HxD nie pozwoli na skopiowanie do schowka kilku gigabajtów i wklejenie ich w innym pliku (w HxD ctrl+a na pliku 300MB, ctrl+c, cztery razy ctrl+v i out of memory ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1. Masz zamiar dodać jakiś system Pluginów ?
- dodatkowe podświetlanie w hex dump (np. podświetlanie kolorami struktur w hex viewer)
- modyfikacja danych przez plugin (np. plugin do kryptografii typu "decrypt selection")
- dodatkowe pozycje menu z pluginów (tak jak w
Dzięki