Wpis z mikrobloga

@szpongiel: Zły nie jest bo ogólnie nexusy to dobre telefony a te od lg są juz sprawdzone. Jedynie to ze 5x i to co oferuje w stosunku cena/parametry wygląda trochę biednie. Bo co z tego że wrzucili grzałkę zwaną Snap 810 kiedy cała reszta odstaje tak jak te 2gb ramu.
Odpuść i kup G4 :D

@maks112:
Sprawdzę, dzięki.

One Plus 2

@Ingvarr100th:

moto x style

@Jubei: A coś mniejszego? Tableta już mam i nie używam bo za duży ( ͡° ͜ʖ ͡°)

dobry

@nofink: Masz może?

co z tego że wrzucili grzałkę zwaną Snap 810 kiedy cała reszta odstaje tak jak te 2gb ramu.

@vegaushp: A 2gb nie starczy? Grzałka mnie średnio zachęca,
@maks112: Czy to ze jest plastikowy to problem? Czy ja wiem, mi odpowiada. Metal w obecnych czasach to nie jest najlepsze tworzywo na obudowy. Szczególnie ze poza oferowaną estetyką nie jest pod żadnym względem lepszy niż tworzywa sztuczne. Metal jest dobry jak komuś w zimie zimno w ręce.
Drewno jest dość drogie przez co cena by mocno skoczyła a fakt ze żyjemy w takim kraju jak Polska gdzie ceny są jednymi
@vegaushp: metal jest najlepszy dla telefonów. Wydaje się dla użytkownika ze parzy itp, ale lepiej po prostu odprowadza ciepło, plastik tylko kumuluje. Choć sam jestem zwolennikiem plastiku jako tylne plecki, najgorsze jest szkło
@Pirzu: Nie nagrzewa się, ale kosztem czego?
Moc spadła widocznie co spowodowało ostygniecie. Problem jest taki ze tam gdzie nie został okrojona za pomocą software dalej były spore problemy temperaturowe tak jak w htc one m9 gdzie dopiero aktualizacja go uspokoiła.
810 2.1 jest lepszy ale temperatura dalej jednak zbyt wysoka. Jedyny plus to to że już nie powoduje to ubijania aplikacji.
@Pirzu: Nie tylko w antutu, praktycznie każdy z benchmarkow pokazuje że 2.1 pod względem mocy bliżej jest do 808 niż do pierwotnej wersji 810. I samo działanie telefonów z 2.1 jest widocznie wolniejsze na wielu porównaniach.
Dla większości wystarczy 801 tylko ze po coś jednak powstał 810. To trochę słabe ze tworzy się najmocniejszy procesor żeby potem go osłabiać do poziomu czegoś co miało być w założeniu słabsze.
@Pirzu: Nie no z ta bliskością ze bliżej obecnemu 810 do 808 przesadziłem bo 808 w moim motox pure po ostatnich aktualizacjach wyciąga na antutu 53k, ale nie zmienia to faktu ze na początku telefony z 810 wyciagaly ok. 65k a teraz już opo czy xperia z5 mają tylko po 60k.
@szpongiel: dobry na teraz i następny rok. Obawiam się tylko o ten ram, może go być za mało juz w niedalekiej przyszłości. Plastik to żaden minus. Lekki, całkiem trwały, miły w dotyku. Cena to nie będzie problem już niedługo. Zawsze jest absurdalnie drogo po premierze, a kilka miesięcy i będzie w cenie jak dawniej był zwykły N5. Też mi pasuje ten N5X generalnie. Poczekamy, zobaczymy. Mój N4 nie jest oszczędzany, a