Wpis z mikrobloga

Cześć Mirki.
Gdzie we #wroclaw znajdę dobrego #zegarmistrz? Chodzi o renowację starego zegarka kieszonkowego (Mołnia, 1959 rok). Jak dotąd odwiedziłem zegarmistrza przy ul. Piłsudskiego, niedaleko dworca PKP. Gościu zagwizdał ponad 100 zł, czyli więcej niż na allegro wart jest sam #zegarek.
Polećcie proszę mirasy jakiegoś speca, który części sprowadzi, zrobi to dobrze a i z kasy mnie nie ograbi.
Jeśli ten przy Piłsudskiego jest dobry, to jestem skłonny zapłacić ile trzeba, ale chcę mieć o nim jakieś info, żeby fuszerki nie było.
#zegarki #zegarkiboners #watchboners #zegarkiklub #zapytajmroza #pytanie #kiciochpyta #pytaniedoeksperta
  • 14
@mroz3: Dzięki :)
Odwiedzę obu i zobaczę co mi powiedzą, bo już nie raz słyszałem, że części sie już nie dostanie.
Swoją drogą ciekawe, bo obok kameleonu przechodzę codziennie i jakoś nie zlokalizowałem tam zegarmistrza. Albo jest schowany jakoś, albo po prostu umykał mojej percepcji ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@piesnababy: serwis z szyldem seiko na curie Skłodowskiej i styletime na kosciuszki. Co do ceny-tyle kosztuje serwis mołni. Sam mam 3602 i za przegląd, smarowanie i naprawę placilem stówke. Naprawa zegarka mechanocznego zajmuje czas i nie jest tania-niezależnie od tego ile kosztował sam zegarek. Kiedyś zapłaciłem 150 zl za uruchomienie zegarka kupionego na targu staroci za 10 zł.
@piesnababy: 3602 to nazwa mechanizmu. Rownie dobrze mozesz miec 3601 ;) ale tak-stowka to normalna cena i usluszalem ja od 2 zegarmistrzów. Ty od trzeciego. Co do zegarmistrzów to chodziłem tylko do 2 wymienionych. Byli polecani na forach zegarkowych. Mozesz jeszcze popatrzec na kmziz albo czwarty-wymiar i będzie lista polecanych majstrow. Ten z seiko jest drogi ale odwala kawał porządnej roboty. Ten z kosciuszki jest tańszy, kiedyś drobną usterkę zrobil mi