Wpis z mikrobloga

@novyr9: Sam Wipler to dementuje w podanym przez Ciebie tekście. Jak to pogodzi z byciem wiceprezesem KORWiN? Chyba pier**lnie tym wiceprezesowaniem dla teki ministra, bo inaczej sobie tego nie wyobrażam( ͡° ͜ʖ ͡°) A wtedy troche przegryw będzie, że wraca do PiSu( ͡° ͜ʖ ͡°)
@novyr9: Zamiast jasnej strategii bezpieczeństwa energetycznego opartego o prywatną inicjatywę i firmy (jak. m.in. w UK), inwestowanie w państwowe molochy długoterminowymi nieopłacalnymi projektami, które skończą się po rządach PiSu tak jak skończyli z gazoportem. Kupa kasy w błoto i g... z tego wyniknie (oprócz rozrostu owych molochów i nowych miejsc pracy w budżetówce).
@novyr9: Tak to rząd - miało być to co sejm przegłosuje a nie rząd. A sejm to w sumie PiS obecnie dlatego taki skrót myślowy. W każdym razie minister to organ władzy wykonawczej a nie ustawodawczej. PiS nie zgodzi się na prywatyzację nierentownych kopalń tylko będzie ładował w nie kasę tak samo jak np. nie zgodzi się na zamknięcie elektrowni których nie opłaca się remontować/modernizować i 10 razy taniej i szybciej
@novyr9: jak to możliwe, że może być wiceministrem ktoś kto nie został wybrany przez lud do sejmu ? Nie mówię już o tym, że partia może zwiększyć swoją liczebność ponad to co wybrał lud (np. pis podkupuje posłów innych partii).
@kasky: Tak to możliwe, że jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Mam nadzieję, że nie głosowałeś w ostatnich wyborach, weź konstytucję, ustawy i trochę się poucz.

@ArpeggiaVibration: Może jednak coś udałoby się mu przemycić, współpracowali wcześniej razem i szło dobrze.
@novyr9: Ja wiem jak jest, mi się to w głowie nie mieści, że demokracja jest tak bardzo niedemokratyczna. Wybralibyśmy 1 przywódcę, ten by sobie dobrał ekspertów i ministrów i by rządził taniej i sprawniej.