Wpis z mikrobloga

Nieoficjalnie, ale... lol?:
PiS zmienia zdanie ws. zakupu śmigłowców Caracal dla polskiej armii
Kontrakt na śmigłowce wielozadaniowe Caracal nie zostanie jednak unieważniony - dowiaduje się Radio ZET. Przed wyborami politycy PiS krytykowali rząd Ewy Kopacz za to, że parafował umowę z francuskim konsorcjum produkującym Caracale. Zapowiadali, że po przejęciu władzy anulują ten przetarg.

(...) Politycy Prawa i Sprawiedliwości chcą, żeby do polskiej armii trafiło 30 a nie 50 Caracali, jak chciał rząd. Przedstawiciele Airbus Helicopters mówią, że aby tak się stało, cała procedura wyboru śmigłowców i próby techniczne musiałyby się rozpocząć od nowa, tymczasem negocjacje dotyczące dotychczasowej umowy mają się skończyć lada dzień.

Jak dowiaduje się Radio ZET śmigłowce ratownicze: morskie i lądowe dla Wojska Polskiego mieliby dostarczyć nie Francuzi a Amerykanie.

http://wiadomosci.radiozet.pl/Wiadomosci/Kraj/PiS-ws.-smiglowca-Caracal-00013663

Ja wiem, że PiS uwielbia Amerykanów, ale niech w takim razie kupią od nich, bo ja wiem, Chinooki?

#neuropa #4konserwy #wojsko #caracal #lotnictwo
BaronAlvon_PuciPusia - Nieoficjalnie, ale... lol?:
PiS zmienia zdanie ws. zakupu śmi...

źródło: comment_CljW7aXgojPzR2i0PCby61QZLg1HBNpz.jpg

Pobierz
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@babisuk: @Tibor: Informacja nieoficjalna, ale niesie za sobą coś innego, imo to istotniejsze:

(...) negocjacje dotyczące dotychczasowej umowy mają się skończyć lada dzień.

Jeżeli umowa zostanie podpisana to się mogą PiSowcy cmoknąć w nos. Nic nie zmienią. Co najwyżej dokupią w przyszłość Hawki.
  • Odpowiedz
@Baron_Al_von_PuciPusia: PiS ma... Serio, polityka jest dużo nudniejsza niż się wydaje. Niech przyjdzie nowy MON, niech pogada z Siemoniakiem, Dudą. Niech napije się wódeczki z generałami z IU, posłucha kilku doradców. I odkryje, że w sumie to te Caracale nie są takie złe. O ile już tego nie wiedzą, a po prostu grają nutę przedwyborczą.

Ps. Już tak jak pisze biczplis - jak tak bardzo chcą dobrze zrobić amerykanom to
  • Odpowiedz
@Baron_Al_von_PuciPusia: Co to ma kur znaczyć? Mi tu śmierdzi na kilometr. Może nowy rząd chce ugrać coś dla siebie przy renegocjacjach umowy? Bo dlaczego niby nagle 30 a nie 50? Znając życie to hajs na te 20 śmigłowców zostanie sprzeniewierzony przy renegocjacji umowy. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wołać antysystemowców, niech patrzą na ręce i sprawdają co tu się odpierd*
  • Odpowiedz
@biczplis: No tak, ale to zupełnie co innego, bo ogólnie nie mam pojęcia co znaczy "PiS chce kupić". Z tego co pamiętam to nie PiS kupuje, chyba że potrzebują sobie kupić BH na potrzeby partyjne ;) Obowiązują ich restrykcje unijne, ustawowe i organizacyjne.
  • Odpowiedz
@LooZ: Prawdę powiedziawszy nie znam się na tych modelach, ale jeśli tek Caracale są wujowe, to nie brać żadnego a nie renegocjować na mniejszą ilość takich jakie nam nie pasują.

Niech ktoś kto ma w domu symulator śmigłowców zrobi AMA i wybierzemy właściwy. :D

Czy może PiS chce zaoszczędzić na wojsku i obronności, żeby każdy dostał te 500 zł na dzieciaka :D
  • Odpowiedz
Obowiązują ich restrykcje unijne, ustawowe i organizacyjne.

@LooZ: No właśnie, ale piszesz

może prędzej PiS weźmie SeaHawki i wersję BH dla Sił Specjalnych

Co znaczy "PiS weźmie"? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@biczplis: No weźmie na tej samej zasadzie jak tutaj "Jak dowiaduje się Radio ZET śmigłowce ratownicze: morskie i lądowe dla Wojska Polskiego mieliby dostarczyć nie Francuzi a Amerykanie."

Nie wiem skąd pomysł, że mieliby dostarczyć amerykanie? Wygrali jakiś przetarg? Zgłosili się z seahawkami? Oddadzą nam za darmo? No więc jak już sobie fantazjujemy na temat "brania śmigłowców" to może tak jak napisałem wyżej.
  • Odpowiedz
Jak dowiaduje się Radio ZET śmigłowce ratownicze: morskie i lądowe dla Wojska Polskiego mieliby dostarczyć nie Francuzi a Amerykanie

@LooZ: Nie wiem czy to "redaktorzy" Radia Zet czy politycy PiS są takimi ignorantami...
  • Odpowiedz