Wpis z mikrobloga

Srr że tak tutaj spamuje ale jesteście pomocni. Mam pytanie czy od początku budować główna linie z dostępem po środku 4 parceli między torami? Bo widzę że inni od początku jak oglądam gameplaye budują przy sobie tory a inni. robią odstęp 4 parceli na tunele. Ma to jakieś duże znaczenie? Nie chcę mi się potem poprawiać wolę zaplanować wszystko odrazu.

Tutaj pić rel jak koleś buduje od startu.

Wytłumaczy mi ktoś do czego to się przyda?

#openttd
Pobierz Robocovo - Srr że tak tutaj spamuje ale jesteście pomocni. Mam pytanie czy od początk...
źródło: comment_7NwIUxY0lQTBtq10Obe7LBgOFHNPv6xM.jpg
  • 5
@Robocovo: Wszystko zależy od Ciebie jak i od ogólnej infrastruktury. Dokładniej rzec biorąc jeśli budujesz jakieś połączenie z powiedzmy dwoma stacjami gdzie będzie się poruszało zaledwie kilka pociągów, to imho nie ma sensu robić z tego ogromnej magistrali. Jednak jeśli to jest połączenie powiedzmy w samym centrum, albo nim będzie to warto pomyśleć czy kiedyś nie będzie poruszało się po nim wiele pociągów.
Kiedy robisz przerwę powiedzmy o wielkości 4 pól,
Pobierz xcccx - @Robocovo: Wszystko zależy od Ciebie jak i od ogólnej infrastruktury. Dokładn...
źródło: comment_CIc4UljAlaZoYqhwZAiQ6bVesYmeYEAw.jpg
@FarmazonowyMsciciel:
@xcccx: A te długie zakręty jak na screenie co koleś robi też tak robić? Bo czasami ciężko jest mi znaleźć miejsce na to, gram na realistic engine. Dzięki za odpowiedzi chłopaki, macie racje nie warto, bo koleś robił mapę 2kx2k jakiś pro maniak. Mi takiego czegoś nie potrzeba, jedynie przy głównej elektrowni.
@Robocovo: tam gdzie się spodziewasz dużego ruchu, zostaw sobie chociaż miejsce na rozbudowę. Na realistycznym to zakręty na dwa pola rób jeśli po prostym, trzy tory jeśli po ukosie. Przynajmniej tyle by pociągi znacząco nie zwalniały. Tam gdzie się nie da to się nie da, ale tam gdzie możesz to 2/3 przynajmniej, 3/4 i bodaj już w ogóle nie zwalniają (albo bardzo mało)