Aktywne Wpisy
klewerewel +1
#rozowepaski #polska #warszawa #zwiazki #pieklokobiet
Nigdy nie widziałam faceta pchającego wózek z dzieckiem. Dlaczego zawsze jest to matka?
Nigdy nie widziałam faceta pchającego wózek z dzieckiem. Dlaczego zawsze jest to matka?
ProblemM8 +199
Ludziom mocno bambinizm wszedł. Mamy psa; partnerka pięści się nad nim jak dzieckiem. Ostatnio paznokcia sobie trochę rozwalił bo biegal jak wariat po ogrodzie. Ja mówię że trzeba zaczekać to mu odrośnie, przecież nie kuleje, ani nie wygląda źle. Ona że trzeba do weterynarza. #!$%@? pójdzie się kilkaset złotych znowu #!$%@?ć na 10 minutowa wizytę na której weterynarz powie to samo co ja (przerabiałem to już kilka razy)
A do tego nazywanie
A do tego nazywanie
Czy ktoś wie może ile kosztował dolar amerykański w latach 70-80? Tak w przeliczeniu na złotówki.
Naszło mnie takie pytanie oglądając ostatnio Ojca Chrzestnego II. W jednej ze scen don Fanucci(ten z retrospekcji w białym gajerku) miał się zadowolić 200$ haraczu, a kasa od Michaela dla Hymana wynosiła jakieś 2 000 000 $ - trochę mało jak na przekręt, który miał przejść do historii. Wiem, że dolar w tamtym okresie był bardzo drogi, ale jak bardzo?
#hajssieniezgadza #ojciecchrzestny #dolany
do tego czasu przelicznik 35$ = uncja złota (na dziś 1150$)
przed wielką recesją 20$ = uncja
tak więc 100$ to był konkretny pieniądz, nie zapominaj że większość rzeczy w usa jest tańszych, tak więc ten sam pieniądz w usa więcej kupuje niż gdzie indziej na świecie.
podpierając się wartością pieniądza kruszcowego, obecny dolar