Wpis z mikrobloga

śmiertelna kpina prosto w serce wszystkim betonom, którzy żyją według przekonania "my, biali mężczyźni wynaleźliśmy to a to, zrewolucjonizowaliśmy to a to, wykształciliśmy tamto a tamto i polecieliśmy tam a tam. A co zrobiły kobiety? Co zrobili arabowie i Murzyni? Żyli w domach z gówna i ruchali kozy!".

Powiem wam jedno, mizogini, rasiści, obrzydliwe ksenofoby: nic nie wynaleźliście i niczego nie wymyśliliście. W większości przypadków jesteście tępakami, którzy powtarzają utarte slogany, nie do końca je rozumiejąc, dowartościowujecie się szownistycznymi hasełkami o "wielkości białego Polaka", rekompensujecie sobie brak powodzenia wśród kobiet ("WOLO CIAPAKÓW HURR DUURR") albo wmawiacie sobie, że wasze porażki to wina "ustroju, polityków, islamu i feministek". Gówno prawda. Jesteście po prostu przegrywami, którzy żyją w swoim wyimaginowanym świecie, pełnym wrogów, którzy podcinają wam skrzydła, przetłuszczają kuca i utwardzają beton w głowie.

#oswiadczenie #4kuce #4konserwy #neuropa #mowiejakjest #takaprawda
Pobierz kawa-i-papierosy - śmiertelna kpina prosto w serce wszystkim betonom, którzy żyją wed...
źródło: comment_0aUly0zFXETDnGdtgfax16bQme6ZC7LC.jpg
  • 76
"Czyja" analiza? Potrzebujesz autorytetu któy ci powie co masz myśleć.

@steve__mcqueen: właśnie nie potrzebuję. przedstawiłem swoje zdanie, które najwyraźniej różni się od twojego. ale ty powołujesz się na badania i analizy, to z chęcią poczytam takowe podpisane przez uznane nazwiska, by zweryfikować swoje poglądy. w końcu na tym polega dialog, czyż nie?
@Kampala: Kurcze naprawdę chciałbym o tym porozmawiać bo temat dotyka róznych dziedzin - od psychologii ewolucjnej, przez geopolityczne korelacje w rozwojach społeczeństw i wpływy kulturowe, ale mam mało czasu.
Napomnę tylko, że mówiąc o rozwoju rasy żółtej miałem na myśli nie tylko (albo nie tyle co) postęp technologiczny takich np. Chin, co rozwój nauk logicznych a przede wszystkim kulturową dojrzałość. Takie Indie i ich buddyzm, dżinizm i hinduizm mają mają dorobek
@kawa-i-papierosy: Cały ambaras w tym, że swojego zdania nie przedstawiłeś. Po prostu strzeliłeś jakiś spięty, mało logiczny afisz, bez ładu i składu. Żeby dyskusja miała sens, trzeba mieć jakieś paradygmatyczne podłoże jeśli chodzi o wiedzę na dany temat - Ty najwyraźniej jej nie masz, więc dyskusja nie ma sensu bo nie będzie płaszczyzny porozumienia. Po prostu się dokształć i poczytaj - dałem Ci wskazówki (wierzę w twoją inteligencję i że sam
@steve__mcqueen: czemu uważasz, że powinienem się dokształcić? ty nie przedstawiłeś w swoim wpisie niczego konstruktywnego, posługujesz się ogólnikami, a to, że umiesz budować w miarę składne zdania i nie rzucasz #!$%@? i #!$%@? jak koledzy z postów wyżej, nie znaczy, że jesteś zwycięzcą jakiejkolwiek debaty ;). to przykre, że dziś wystarczy w miarę rozsądnie się wysławiać (choć bez solidnych argumentów i dowodów), żeby przed samym sobą (SIC!) uchodzić za lidera dyskusji.
@kawa-i-papierosy: Rasistowskie nagrody każą myśleć ludziom że niby jedna rasa dominuje nad innymi intelektualnie. Czemu Nobla dostawali tylko i wyłącznie żydzi? Oskary to samo czy wiele innych rozdmuchanych na cały świat, samozwańczych "prestiżowych" nagród. Nie wińmy głupich ludzi za surową propagandę która z sukcesem ich ogłupia.
@kawa-i-papierosy: Mówię o osobach pochodzenia żydowskiego. Śmieszna nagroda której media próbują wcisnąć najwyższą wagę niejako informuje nas że każdy pochodzenia żydowskiego jest nagle nadczłowiekiem z mega zdolnościami. Irytuje mnie taki jawny rasizm, jesteśmy gorsi bo nigdy żaden Polak nie dostał Nobla?
@kawa-i-papierosy: Lech Wałęsa - Lejba Kohne, Wiesława Szymborska - Rottermund, Józef Rotblat i do starszych noblistów tzw. "polskich" wiarygodnych życiorysów albo nie mam dostępu albo musiałbym szukać dość głęboko. Słyszałem o żydowskim pochodzeniu Sienkiewicza czy Skłodowskiej ale potwierdzenia nie mam na chwilę obecną.
@kawa-i-papierosy: Tak uważam, szczególnie że Szymborska pisała raz chwaląc komunę raz ją oczerniając. Jak byłe komuchy w obecnym rządzie które teraz wszędzie widzą "czerwonych". Dopasowywała się do czasów swoją "twórczością". Problem w tym że uważałem na polskim i po latach stwierdzam że gdyby w podręcznikach nie było "Szymborska wielką poetką była" to nigdy bym do jej twórczości nie zajrzał bo jest mierna. W szkołach przeczytałem sporo dobrych lektur czy wierszy ale
Tak uważam, szczególnie że Szymborska pisała raz chwaląc komunę raz ją oczerniając.

@YodaMonster: I znowu coś gdzieś słyszałeś, ale nie do końca zrozumiałeś. Wielu poetów i inteligentów w tamtym czasie było zafascynowanych ideologią komunistyczną, której ideały - same w sobie - są dobre. Chodzi o równość, o walkę o równouprawnienie. Jednak kiedy Tuwim czy Szymborska dostrzegli, że to nie żadna walka o pokój i szczęście, a totalitarny reżim, odwrócili się od
@kawa-i-papierosy: Wyciągnąłem owe wnioski kilka lat po ukończeniu szkoły więc nagle cofnąłem się w dojrzałości, ciekawe... Wielu poetów akurat przypadkowo widzieło wady ustroju w chwili jego zmiany. Tak samo jak dziennikarze szczekający na PiS nagle zauważą wady PO po zmianie rządu? Dlaczego Słowacki wzbudza w nas zachwyt i miłość? (...) Dlatego, panowie, że Słowacki wielkim poetą był!