Wpis z mikrobloga

@6c6f67696e: też poproszę o przepis, może będzie smaczniejszy od tych gotowych sojowych pasztetów. ja osobiście polecam pasztety z przepisów z Jadłonomii, szczególnie z soczewicy i kaszy jaglanej.
@zabtak: nie znasz nie oceniaj ( ͡° ͜ʖ ͡°) mówię to jako miłośnik mięsa

@miodek1337: chleb nie utrzyma (jakoś super łatwo się rwie)

@galaxie500: @EdebedE: @biczplis: @SScherzo: jest przepis. spisanie tego zajęło więcej niż się spodziewałem

- około szklanki suchej soi
- pół średniej cebuli
- 4-5 średnie pieczarki
- pieprz cały, ziele angielskie, liść laurowy
- musztarda
- tymianek, estragon albo
@EdebedE: Jakby cię jakiś inny przepis kusił dodaniem dużej ilości cebuli i marchewki to ostrzegam, że wychodzi pasztet słodszy niż niektóre wyroby czekoladopodobne. Przekonałem się o tym na własnej skórze jak pierwszym razem sojowy pasztet robiłem

@SScherzo: Chętnie bym coś zrobił z kaszy jakiejś ale jest zakaz używania w domu ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@EdebedE: jadłem kalafiora na wiele różnych sposób (w tym z piekarnika) i nigdy sam z siebie nie zmieniał smaku. Dlatego uważam, że to pewnie wpływ jakiejś przyprawy a nie samego kalafiora.

Oczywiście mogę się mylić ale nigdy się o tym nie przekonam ponieważ uważam, że kalafior i brokuł w formie pasztetu (albo burgera) jest marnotrawstwem tych warzyw