Wpis z mikrobloga

POZIOM HIPOKRYZJI I ZAŁGANIA OVER 9000

Dziś w programie na tvn24 był wywiad z Ewą Kopacz. Stała na tle jakiegoś na wpół rozkopanego pola na Mazurach.
1.
**[Ewa Kopacz] Zaprosiłam tu Państwa nieprzypadkowo, znajdujemy się na placu budowy niemalże. Powstanie tu skrzyżowanie drogi X i drogi Y**, na którą tak wszyscy w tym regionie czekają (nie pamiętam dokładnych nazw dróg, nie chce strzelać)
**[Dziennikarz] Ale Pani Premier, sprawdzaliśmy plany rozbudowy infrastruktury drogowej i jeżeli chodzi o drogę Y to praktycznie jej tam nie ma, jedynie króciutki fragment
[Ewa Kopacz] eeee....mmmm....Przeznaczamy na drogi bardzo wiele pieniędzy i rzeczą naturalną jest, że nie na wszystko od razu starczy budżetu.
[...]
2.
[Dziennikarz]** RANDOMOWE PYTANIE
**[Ewa Kopacz]** (straszenie) PiS, PiS, PiS, PiS, PiS, Kaczyński, Macierewicz
**[Dziennikarz] Czy nie wydaje się Pani, biorąc pod uwagę sondaże, że ciągłe straszenie PiSem to taktyka, która już się nie sprawdza?
[Ewa Kopacz] Ale ja nikogo nie straszę, ja tylko informuje co będzie gdy PiS dojdzie do władzy, przecież osoby, które teraz idą pierwszy raz do wyborów miały za czasów PiS po 10 lat i mogą nie pamiętać.
[...]
3.
[Dziennikarz] Mam pytanie odnośnie wypowiedzi Pana prezesa Kaczyńskiego, dotyczącej chorób przenoszonych przez uchodźców. Ostatnio pojawił się się przypadek wystąpienia gruźlicy w obozie uchodźców w Belgii. Jeden z niemieckich lekarzy wypowiadał się w kwestii uchodźców, że ma do czynienia z chorobami, których wcześniej nigdy nie spotykał. Czy nie jest tak, że jednak mamy się czego obawiać?
[Ewa Kopacz]** Pani redaktor bądźmy poważni, przecież gruźlicą może się Pani zarazić wchodząc do autobusu, też nie wie Pani czy ktoś jest chory czy nie, no wie Pani? Uchodźcy będą dokładnie badani, nie mamy się czego obawiać. A co do Pana Kaczyńskiego to naprawdę, kim trzeba być, żeby na potrzeby kampanii straszyć ludzi innymi ludźmi? (patrz punkt 2)

Ręce #!$%@? opadają...
#wybory #rakcontent ##!$%@? #boldupy
Pobierz
źródło: comment_2R7GvKVBWqEHJWOsehy27bD7HxOOvKSb.jpg
  • 1